Espanyol

Una renovació a fons

El club blanc-i-blau vol deixar enrere de seguida una temporada per oblidar duent a terme una neteja a fons de la plantilla

A l'entitat periquita hi ha preocupació per l'alt nombre de baixes que caldrà gestionar

Fer un repàs als números de l'Espanyol 2015/16 és veure com s'apilen els rècords negatius. Aquest estiu serà el primer de la nova era amb Chen Yansheng, i si el projecte està amarat d'ambició s'ha de demostrar amb una plantilla a l'atura del nou nivell d'exigència. I gran part de l'actual, no el compleix. Així, la direcció esportiva prepara una transformació radical, que va des de la banqueta fins a una vintena de noms. Un volum tan alt que genera molta preocupació.

L'Espanyol disputa diumenge l'última jornada de lliga i encara no ha triat el director esportiu. Tot i que falta que sigui oficial, qui veu com se li acumula la feina és Ángel Gómez. La neteja que cal fer és profunda. D'entrada, la part fàcil són els cedits, amb qui no es compta i que tornaran al club de destí: Arla (Watford) i Roco (Elx). Després, els madridistes, amb qui cal negociar. El club blanc-i-blau està pendent de què diu el Madrid d'un any més de préstec de Marco Asensio i no tanca la porta a repetir amb Burgui, tenint clar que no s'executarà l'opció de compra de 6 milions.

A partir d'aquí, tot es complica. Quan acabi la gira per Bolívia es parlarà amb els implicats. Abraham acaba contracte i no renovarà, però no es compta amb Ciani, Fuentes, Salva Sevilla, Cañas ni Montañés. Tots amb contracte amb vigor, així que caldrà negociar i pagar una quitança, tal com es va fer l'estiu passat amb Tejera, Christian Alfonso i Cristian Gómez. La llista no deixa d'ampliar-se perquè es busca una cessió per a Joan Jordán, Mamadou i Rober perquè guanyin experiència, tot i que fins ara s'hi han negat. Per acabar-ho d'adobar, vuit noms més: Clerc, Jairo, Raíllo, Álex Fernández, Thievy, Germán, Marc Caballé i Pol Llonch tornen d'un any a préstec en altres equips. I cap entra en els plans de l'entitat. L'únic que genera dubtes és Clerc, però hi ha tres laterals esquerre més en nòmina i el prometedor Aaron tindrà fitxa professional. Fuentes marxarà i la continuïtat de Víctor Álvarez dependrà de la configuració de la plantilla, però l'ara jugador del Girona té força números d'haver de marxar, malgrat que va renovar fins al 2017. Després de tres cessions, una quarta i que quedi lliure seria poc coherent, més enllà de poder-se estalviar part de la fitxa. Raíllo és l'altre que encara podria repetir experiència fora sense desvincular-se del tot.

Ciani i els 12 milions

El volum de baixes que caldrà gestionar és enorme i no serà fàcil perquè cada estiu s'ha viscut el mateix maldecap amb jugadors que no volen marxar. A més, l'últim acord amb l'AFE impedeix deixar futbolistes sense dorsal i en els dos últims mercats l'Espanyol ha tingut problemes de nombre de fitxes, així que fa uns mesos va anunciar que el 21 tornaria a estar disponible. Chen Yansheng ha anunciat 12 milions en fitxatges, que es podria ampliar si una part dels diners previstos s'han de destinar a pagar baixes. Hi ha casos com Ciani que s'auguren impossibles. Serà el segon cop que li rescindiran contracte en un any després que l'Sporting de Lisboa ho fes al juliol. Amb 32 anys i una de les fitxes més altes de la plantilla, no posarà cap facilitat. I hi ha tretze casos més que caldrà solucionar. Una renovació a fons.

LA XIFRA

12
milions
és la partida inicial destinada per als fitxatges aquest estiu.

Clerc i Raíllo, amb protagonisme

De l'alta llista de cedits (8), la majoria no ha tingut el protagonisme esperat. Entre les excepcions, destaca Carlos Clerc, que ha estat titular en 32 partits al Girona dels 35 en què ha participat. Al mateix destí, ni el davanter Jairo (6 gols) ni el migcampista Pol Llonch s'han pogut fer un lloc a l'onze amb regularitat. Raíllo també ha aconseguit la titularitat a la Ponferradina i Thievy ha tingut un paper destacat al Reims, però el currículum el descarta del tot. El Reading no exercirà l'opció de compra per Álex Fernandez (dos cops titular), mentre que Germán i Marc Caballé no han rendit gens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)