Espanyol

Deixar un bon record en una mala temporada

Clar. El capità Javi López admet l'exercici decebedor i la plantilla se centra a dedicar l'última victòria a l'afició

La majoria de jugadors de l'Espanyol van demanar que els balanços comencessin quan l'equip assolís la permanència. Malgrat el 5-0 en el derbi, l'onze blanc-i-blau va veure com els resultats de la jornada comportaven la salvació matemàtica, però el capità Javi López demanava ahir una petita pròrroga per veure com acaba una lliga decebedora. Això sí, té clar que la plantilla vol deixar un últim bon record a l'afició diumenge contra l'Eibar.

Hi ha debat als fòrums d'internet i a les xarxes socials sobre què cal fer diumenge. Anar al camp? Castigar l'equip amb l'absència? Xiular des de l'inici? Aplaudir i protestar després? Caldrà esperar uns dies encara per veure com reaccionen els seguidors periquitos, però el vestidor confia a deixar-los un bon record com a comiat. No es pot obviar que la mitjana d'assistència s'ha incrementat quan apareixia l'amenaça del descens. “El principal motiu per afrontar el partit, i n'hem parlat al vestidor perquè ho tenim clar, és per l'afició. Nosaltres hem patit, però qui més pateix és l'afició. Són anys i anys ajudant, més de cent, i mereixen que guanyem i acabem tan bé com sigui possible. Han estat amb nosaltres quan més els hem necessitat, com el dia del Dépor o el del Sevilla. Ha de ser per a ells.”

Els xiulets i els retrets dels aficionats periquitos mostraran el malestar per una altra temporada decebedora, a les portes de l'estiu del canvi, de l'esperança d'una nova era més engrescadora i ambiciosa amb Chen Yansheng. Javi López demanava esperar uns dies abans de jutjar l'actuació de l'equip. “No vull fer balanç fins després de l'últim, perquè no és el mateix acabar en una posició que en una altra, ni amb 43 punts o 40. A altres nivells ha estat una temporada complicada amb tants canvis. No podem estar contents.”

“Hem de tenir identitat”

L'Espanyol afronta l'últim partit de la lliga, i per molt bé que ho faci no podrà evitar acumular una llarga sèrie de rècords negatius. Sobretot al darrere. Fins ara són 72 gols encaixats i un -36 entre gols a favor i en contra, a més d'altres registres vergonyosos. I Javi López ho ha viscut com a lateral dret. “És dur. Ho va dir el mister i crec que té raó. Hem de tenir una identitat i no l'hem tinguda. Això ens ha perjudicat. És dur, són molts gols i ens ha anat en contra. Hi havia partits que ens feien un o dos gols i ja semblava que n'havien de caure molts. És un aspecte que no hem sabut corregir. I la dada no ens agrada.” La fragilitat defensiva ha col·laborat a una temporada per oblidar. Amb victòria final o sense.

72 GOLS ENCAIXATS

Reconeix la duresa de formar part de la defensa més golejada de la història del club
“Han estat amb nosaltres quan més els hem necessitat. Ha de ser per a ells”

“No és agradable veure el nom a la llista de baixes”

La temporada encara no s'ha acabat perquè falta un partit i la minigira per Bolívia. Però la premsa va plena de notícies sobre la planificació i L'Esportiu explicava dimarts que hi ha preocupació per com cal gestionar l'alt volum de baixes previstes, que pot superar la vintena. Com ho encaixa el vestidor? Javi López, el capità, reconeixia ahir que no és agradable llegir aquest tipus d'informacions, però que intenten portar-ho de la manera més professional possible. “Se sap al vestidor, pot passar. Potser aquesta temporada passa massa. No és agradable per a un professional veure el nom a les baixes, però fa anys que hi som i sabem que pot passar. Ens hem de seguir entrenant al màxim, fer-ho al millor possible i després el club decidirà. S'especula amb fitxatges, baixes, entrenador, etc., i no hi podem entrar.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)