Espanyol

El vestidor pateix ara la incertesa de la tensa espera

El futur. Els jugadors tenen ganes que passin ràpidament l'última jornada i la minigira per Bolívia per saber el nom del nou entrenador i si formen part del projecte més ambiciós de Chen Yansheng

Un partit i una minigira per Bolívia. En poc més de deu dies els jugadors de l'Espanyol donaran la temporada per finalitzada i marxaran de vacances. El problema és que més de la meitat de la plantilla no sap si ha de tornar o no quan la pretemporada arrenqui en el tram final de juliol. Una incertesa que genera nerviosisme.

L'ambient ha variat a la ciutat esportiva. Hi ha més rostres seriosos i ganes que el calendari cremi dies. La plantilla segueix amb atenció les notícies que es publiquen i té molt d'interès a saber qui serà el pròxim entrenador de l'Espanyol. Tots treballen, en espera de saber què els espera en el futur immediat. “Galca té el mateix objectiu que nosaltres, que és treballar fins a l'últim dia. Tampoc sabem què passarà. És tota una incògnita. Fins que no transcorrin els dies no tindrem cap certesa, tenim ganes que vagi passant tot perquè sapiguem el futur. Ho esperem amb la màxima il·lusió i optimisme. Hem de donar el millor de nosaltres per entrar en un projecte que és una incògnita, però que esperem que sigui al més bonic possible”, va explicar ahir Álvaro.

Hernán Pérez i Álvaro

El central va passar per la sala de premsa com Javi López el dia anterior. Els dos tenen la garantia que tornaran la temporada vinent. Però són minoria a la plantilla, en què els intocables no arriben a la dotzena. Els que jugaven menys saben que perillen, però les llistes inclouen algun nom que no s'esperaven. Per això hi ha molt d'interès a saber qui serà el pròxim entrenador. No és el mateix la idea futbolística de Javi Gracia, Paco Jémez, Quique Sánchez Flores o Sampaoli, per citar alguns dels noms damunt la taula. I els possibles descartats volen veure si hi podrien encaixar perquè durant la temporada ja van veure com jugadors de rol marginal amb Sergio González tenien protagonisme amb Constantin Galca. Excepte Abraham, la resta té contracte en vigor i s'ha de negociar una quitança. L'inquilí de la banqueta hi tindrà molt a dir. I tot indica que el director esportiu serà Ángel Gómez, que va participar en la tria de jugadors. Amb tot, la incertesa actual s'arrossega des de fa mesos i ha passat factura al vestidor. “És complicat conviure amb tot això. Fins i tot quan estàvem en moments difícils de la temporada es parlava més del que podia arribar que no pas del risc de baixar. I la temporada es va torçar. Tots els rumors podien afectar el vestidor perquè molts companys sortien anomenats, sortia molta gent i hem passat mals moments, però cal saber conviure amb això.” Fins que no s'acabi la gira de Bolívia, amb partits el dia 19 i 22, la direcció esportiva no parlarà amb els jugadors afectats.

L'elaboració de la llista de baixes va de la mà amb la voluntat de lligar la continuïtat d'altres. Hernán Pérez va passar per les oficines de l'estadi per encarrilar la compra del 50% dels drets restant, mentre que hi ha contactes per a la renovació d'Álvaro. “Tant de bo el futur passi per més temps aquí. Estic content i l'afició m'estima.”

Els rumors han aparegut tot l'any. “És complicat conviure amb tot això, afecta”
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)