Espanyol

futbol

espanyol

Galca mostra el seu enuig pels rumors de futur

Contundent. El romanès fuig de la seva prudència habitual i defensa la seva gestió com a entrenador

Constantin Galca acostuma a ser una persona calmada i asèptica en les seves declaracions. En tota la seva trajectòria com a tècnic ha mesurat molt bé totes les seves paraules i ha adoptat un perfil baix. Ahir va canviar el seu discurs i va parlar molt clar. El primer dard dialèctic va anar directament dirigit a la seva situació a la banqueta. Han sorgit molts rumors al voltant de la seva figura i ara mateix tot apunta que no seguirà a la banqueta. Els noms de Jorge Sampaoli, Paco Jémez, Quique Sánchez Flores i Marcelo Bielsa han estat relacionats amb la banqueta de l'Espanyol. Entremig hi ha Galca, que s'ho mira tot amb una barreja d'incredulitat i enuig. “A mi ningú m'ha dit res sobre si continuaré”, va dir ahir el romanès, que mostrava el seu enuig per tots aquests rumors. “Si digués que no estic molest amb els rumors mentiria. En el futbol passen aquestes coses, és l'època que surten noms de jugadors i entrenadors i cal agafar-s'ho bé en la mesura que sigui possible.” En aquest sentit, el tècnic seguia insistint que no treballa en clau de futur: “Era important centrar-nos en la temporada, salvar-la perquè sense això el futur no és tan bonic, ni de color de rosa. Si no t'han confirmat no pots opinar sobre moltes coses, és de lògica.”

Galca també va parlar sobre el futur del club i els perills als quals es pot veure abocat. “S'haurien pogut fer les coses millor i la clau serà que la temporada que ve es faci una base sòlida. Sempre es diu que l'Espanyol serà millor la propera temporada, però cal posar-hi uns bons fonaments. Amb mi o sense mi cal pujar esglaó a esglaó. És complicat dir que anirem a l'Europa League o a la lliga de campions.” En aquest sentit, el tècnic va defensar la seva gestió. “La meva aposta era de futbol ofensiu, però em vaig adaptar als jugadors. L'important era tirar l'equip endavant. Cal mirar la part positiva encara que sempre em diuen que tot ha estat un desastre. Podíem estar millor, però cadascun que assumeixi la seva part de culpa.” No descartava continuar –“no descarto res; a vegades, quan sembla que ets fora, la situació canvia”– i avisava: “Si segueixo aquí no ho amago: l'equip no jugarà així, tindrà molt protagonisme en el joc.”

Pel que fa al partit d'avui contra l'Eibar, espera acomiadar la temporada de manera digna.

CONTINUÏTAT

“No descarto res. A vegades, quan sembla que ets fora, la situació canvia”

EL FUTUR

“Cal construir una base sòlida, anar esglaó a esglaó i no dir que anirem a Europa”
“Si digués que no estic molest amb els rumors mentiria, però cal agafar-s'ho bé”

Robert: “Desconec per què ha vingut Sampaoli”

El conseller delegat de
l'Espanyol, Ramon Robert, també va parlar de l'actualitat del club en el transcurs de la presentació de l'acord de patrocini amb Mango TV. Una de les preguntes va ser sobre el possible fitxatge de Jorge Sampaoli. El tècnic xilè, que es va reunir a Roma amb el director esportiu
interí, Ángel Gómez, és aquests dies a Barcelona. “Desconec per què ha vingut Sampaoli a Barcelona. Ángel Gómez ha estat a Itàlia, però també en molts llocs. No estem parats i es treballa molt per prendre decisions adequades. Hem de veure què passa més endavant”, va dir el mandatari, que també es va referir a Galca. “És l'entrenador de l'Espanyol, però és clar que, com ho fan tots els equips, analitzem totes les situacions de mercat. Prendrem les decisions i en breu ho sabrem.” En aquest sentit va assenyalar que les novetats arribaran amb el final de lliga. “Quan acabi la temporada començarem a desenvolupar el nou projecte i aviat coneixereu les decisions. Hi ha moltes coses a fer. Volem acabar la temporada bé i començarem a desencadenar tots els temes pendents.”

Ara mateix l'Espanyol està treballant per fitxar un nou entrenador però no es pot descartar cap escenari, fins i tot, que Galca continuï la propera temporada si les alternatives que s'han sondejat no acaben de ser convincents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)