Espanyol

Un comiat digne

L'Espanyol dissimula la mala temporada regalant-se una golejada contra l'Eibar i completant una de les millors actuacions del curs

Marco Asensio va comandar l'equip en atac fent una parella diabòlica amb Moreno

L'Espanyol acaba amb 43 punts i evita la pitjor puntuació de la història en la lliga
L'afició va acomiadar els jugadors amb xiulets i tímids aplaudiments

EIBAR: Irureta, Ansotegui, Ekiza (Capa, 46'), Dos Santos, Luna, Dani García (Escalante, 69'), Keko, Adrián, Juncà (Inui, 68'), Sergi Enrich, Borja Bastón.


ESPANYOL: Pau, Javi López (Rober Correa, 41'), Álvaro, Enzo Roco, Rubén Duarte, Óscar Duarte, Diop (Salva Sevilla, 78'), Víctor Sánchez, Hernán Pérez, Marco Asensio, Gerard Moreno (Mamadou, 82').


Sense pressió, l'Espanyol, comandat per un gran Marco Asensio i propulsat per un Gerard Moreno letal, es va fer un homenatge de bon futbol contra l'Eibar. Un equip acostumat a patir i anar a contrarellotge al llarg de tota la temporada es va entregar per tancar el curs amb una bona imatge. Molts futbolistes semblaven uns altres. Més atreviment en els moviments, més intencionalitat en les accions i amb l'únic pretext d'agradar als 13.501 espectadors que ahir van presenciar el partit des de les grades. Competitivament no hi havia res en joc però sí en l'aspecte econòmic. Acabar en la tretzena posició servirà als blanc-i-blaus per incrementar els guanys per drets de televisió en més d'un milió d'euros, i de retruc, els jugadors s'embutxacaran per cap 8.000 euros nets. Les dosis de maquillatge d'una temporada dolenta també arriben al nivell de la puntuació, 43 punts, que van evitar signar el pitjor curs des que existeix la lliga de tres punts. El trist honor continua sent de la temporada 2012/13, amb una collita de 41 punts.

Galca va apostar pel seu onze clàssic i, de nou, Óscar Duarte va jugar davant de la defensa completant un trivot amb Víctor Sánchez i Diop. Era un partit per oblidar l'amargor i Víctor Sánchez es va posar aviat el frac per filtrar una assistència letal i mil·limètrica a Gerard Moreno. El davanter va driblar Irureta i va marcar a pler. Una jugada de gran bellesa que va apuntar a la perfecció per on aniria el partit de l'Espanyol. L'equip anava a batzegades, però quan premia l'accelerador va deixar imatges per a l'esperança. Tot i això, d'ensurts també n'hi va haver. Pau va haver de posar-se els guants per repel·lir un xut de Keko a boca de canó. En el minut 2 el gironí ja n'havia aturat un altre a l'extrem en un xut des de fora de l'àrea. Però l'Espanyol més desinhibit volia festa. Una paret entre Víctor Sánchez i Rubén Duarte a la medul·lar va permetre obrir a Gerard Moreno, que buscava el desmarcatge de Marco Asensio. El balear va culminar la filigrana col·lectiva amb un xut suau al fons de la porteria. Pirotècnia a Cornellà i ulls com taronges per la bellesa de les jugades. Era un altre Espanyol, segurament més proper al que volia Galca. Un conjunt directe, atrevit i, per damunt de tot, letal en els últims metres.

Asensio es posa el frac

Marco Asensio va arribar a l'Espanyol aquest estiu per ser el fil conductor del joc ofensiu de l'Espanyol. La seva joventut, unida a la falta de rodatge en l'elit, li ha fet pagar el peatge de la inexperiència. Una temporada irregular i per moments apagat, però ahir va aparèixer el Marco Asensio genial, intel·ligent i descarat de qui tothom espera que sigui un dels futbolistes d'aquesta dècada. El balear va jugar a un ritme endimoniat i va ser un corcó juntament amb Gerard Moreno. Són dos futbolistes que s'entenen a la perfecció i que ahir van signar un partit grandiós. El primer gol ja va ser una mostra d'aquesta ambició. Marco hi va posar més picant amb el tercer de la tarda amb una jugada personal que va compensar el gol de penal de Borja Bastón que retallava distàncies. La festa de Marco i Gerard va posar la rúbrica amb una gran assistència, sense mirar, del primer a l'espai per al segon. Moreno no va fallar i la va clavar de manera inapel·lable. Gerard no va celebrar el gol, ni el primer de la tarda, potser fastiguejat per la deficient temporada que ha fet (com la resta de l'equip) però ahir va demostrar que és un puntal per a la propera temporada. I és que el partit d'ahir s'ha de llegir en clau de futur. Gerard Moreno és molt més del que ha demostrat al llarg de la temporada i Marco Asensio, després del seu Erasmus a Barcelona, millorarà el seu rendiment la propera temporada. Serà a l'Espanyol? Els dirigents hauran de fer els possibles perquè així sigui.

Al final l'Espanyol es va regalar una golejada que no servirà per oblidar els mals presents. Així ho va llegir l'afició, que va acomiadar els jugadors amb xiulets barrejats amb tímids aplaudiments. El futur comença a construir-se avui.

GOLS: 1-0 (12') Gerard Moreno. 2-0 (32') Marco Asensio. 2-1 (57') Borja Bastón de penal. 3-1 (66') Marco Asensio. 4-1 (76') Gerard Moreno. 4-2 (90') Sergi Enrich. ÀRBITRE: Melero López (andalús) va mostrar targetes grogues a Borja Bastón (19'), Dos Santos (29'), Roco (56') i Hernán Pérez (62'). PÚBLIC: 38a jornada de lliga al RCDE Stadium. Uns 13.501 espectadors van presenciar en directe el partit.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)