Espanyol

Recta final del càsting pel nou entrenador

Duet de candidats. Paco Jémez i Jorge Sampaoli són els millor col·locats per fer-se amb les regnes de la banqueta

L'Espanyol ultimarà al llarg dels propers dies el càsting per decidir el futur entrenador per a la temporada vinent. El que ja és clar i evident és que Constantin Galca no seguirà. La tria prioritària està entre un d'aquests dos noms: Paco Jémez i Jorge Sampaoli. Tots dos tenen punts a favor i punts en contra per acabar seient a la banqueta blanc-i-blava, però tenen com a denominador comú una forta personalitat i un caràcter competitiu fora de dubte. L'entrenador que vingui tindrà sobre la taula un contracte de tres anys amb la missió de portar l'equip a Europa.

Sampaoli, la prioritat

En l'ordre de prioritats, el primer és Jorge Sampaoli. L'exseleccionador xilè està des de divendres a Barcelona, on està parlant amb el director esportiu interí, Ángel Gómez, que està treballant de valent per intentar seduir-lo i explicar-li amb tot detall el projecte ambiciós que vol construir Chen Yansheng. Al seu favor, Gómez té un coneixement personal de Sampaoli, a qui ja va tractar quan era tècnic a l'Equador, on va treballar anys enrere. Això ha obert una porta perquè pugui fitxar, tot i que la lluita és aferrissada amb la Lazio, que li pagaria uns 2,5 milions d'euros per temporada. A Sampaoli li sedueix el projecte i hi està interessat. Si no fos per això, no s'hauria desplaçat fins a Barcelona. A més, Ángel Gómez ja hi va tenir un primer contacte personal la setmana passada a Roma, on va dinar amb el tècnic argentí sabedor que tenia contactes molt avançats amb la Lazio.

Jémez, l'alternativa

L'Espanyol encara no té una resposta ferma de Sampaoli, i per això està manegant altres noms en aquesta llista. L'altre protagonista del càsting és Paco Jémez. El tècnic canari estaria disposat a venir a l'Espanyol, però està pendent de què farà amb ell la directiva del Rayo Vallecano. Jémez va baixar a segona divisió diumenge amb el conjunt madrileny i va donar la seva paraula que si el requerien per entrenar a segona amb el conjunt de Vallecas no s'ho pensaria dues vegades i es quedaria. Aquesta opció s'activaria si la directiva del Rayo renunciés a Jémez, que quedaria deslligat del seu compromís verbal.

Bielsa, el comodí

Marcelo Bielsa és un tècnic que agrada a una part de la directiva, però l'handicap és com afectaria el seu fitxatge a tot l'entramat esportiu del club. L'argentí, que ara està sense equip després de desvincular-se ja fa un any del Marsella, no acceptaria treballar amb un director esportiu que estigués per sobre seu. Aquesta peculiaritat en la seva manera de fer és el que ha refredat la seva contractació. Tot i que no s'ha de descartar del tot és un comodí que manté el club per la seva bona relació amb Daniel Sánchez Llibre, assessor del president Chen.

Si al final no s'acaben de concretar cap d'aquestes alternatives, la direcció esportiva hauria d'activar el pla B. Un dels noms és el de Bernd Schuster, com va anunciar ahir Tiempo de Espanyol. El tècnic alemany fa dos anys que no entrena després del seu pas pel Màlaga. Tot i això, la tria final no s'hauria de demorar més enllà de finals d'aquest mes de maig, quan ja s'hauria d'anunciar oficialment el nou preparador.

La intenció del club és decidir la tria del nou entrenador abans de final de mes

L'anunci del director esportiu

L'Espanyol té previst anunciar a finals de setmana el nomenament del nou director esportiu. El càrrec recaurà sobre Ángel Gómez, que era la mà dreta d'Òscar Perarnau i que ha anat fent les tasques de tècnic interí des de l'1 de febrer. Durant aquest temps a l'ombra, el futur director esportiu s'ha guanyat la confiança de la nova directiva encapçalada per Chen Yansheng. I és que la idea del club és mantenir la bona estructura que havia deixat Perarnau, però ara voldrà donar una nova volada a tot el projecte aprofitant el potencial del planter amb bons fitxatges que facin pujar el nivell de l'equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)