Espanyol

Pla de seducció per a Asensio

Futur. L'Espanyol estarà molt atent a la situació del balear per tenir-lo un segon any cedit. La resolució del cas no es produirà fins ben entrat l'agost, i dependrà del que decideixi el Madrid

“No sé què passarà, haurem d'estudiar les ofertes que ens arribin”, deia Marco Asensio en la seva última roda de premsa després del partit contra l'Eibar. La cessió del jugador balear s'acaba, i ara haurà de tornar a la disciplina del Madrid, però l'Espanyol mai ha amagat la intenció de disposar de Marco Asensio per al curs vinent. Ahir va quedar verbalitzada en un comunicat oficial. “El club vol explorar amb el Real Madrid les possibilitats que l'atacant mallorquí segueixi un curs més, el 2016/17, com a cedit jugant al primer equip blanc-i-blau.” Ara li tocarà traçar un pla per seduir el futbolista. El primer punt a favor de l'Espanyol és el mateix club, que va apostar fort per ell en el seu primer any a l'elit, en què ha disputat la majoria de partits de lliga amb un balanç de quatre gols i vuit assistències. El seu rendiment ha estat irregular, però s'ha confiat en ell des del primer moment, i la direcció esportiva sap que el segon any del balear serà molt millor. A més, l'Espanyol també traçarà un projecte d'alta volada en què el futbol d'atac serà més important, i així podrà fluir més i millor el futbol d'Asensio. A tots aquests ingredients, cal afegir-hi l'entorn del jugador, que es mostraria favorable a seguir un any més en un club en què es viu un clima familiar.

Tot i això, cal tenir en compte que les coses no seran tan fàcils. Marco Asensio és un dels grans talents del futbol estatal, i el que tindrà la primera paraula és el Madrid. El club blanc sap que té una perla i potser el vol retenir en el seu projecte de futur si marxen James i Isco, o bé Zidane pot considerar essencial tenir-lo a les seves ordres, com va passar fa un any amb Lucas Vázquez, que ha estat inclòs en la llista prèvia de Del Bosque per disputar l'Eurocopa.

En definitiva, tot està en un estat embrionari i caldrà esperar fins ben entrat el mes d'agost per posar llum al futur de Marco Asensio. En aquest sentit, no s'ha de descartar una tercera via: que el Madrid forci el futbolista a acceptar una cessió en un club que jugui competició europea.

Arla, Burgui i Roco, fora

D'altra banda, el club va informar ahir que ja havia comunicat a Giedrius Arlauskis, a Burgui i a Enzo Roco que retornaran als clubs propietaris dels seus drets: el Watford, el Real Madrid i l'O'Higgins al final de la temporada i que s'ha decidit no exercir les clàusules d'opció de compra dels seus drets que preveien els seus contractes de cessió. Els tres futbolistes han tingut un rendiment força irregular i, de retruc, el club necessita alliberar fitxes de cara a la temporada que ve per reforçar l'equip. Les finalitzacions de contracte també ens deixen una pista sobre el futur de Galca, la no continuïtat d'Arla és un símptoma que el tècnic romanès no continuarà, i haurà de decidir entre Paco Jémez i Jorge Sampaoli.

EQUIP DINÀMIC

El club li farà saber que el seu futbol es veurà beneficiat pel nou estil de joc

ENTORN A FAVOR

Veuria bé seguir a l'Espanyol, però potser el Madrid l'obliga a agafar un altre camí
A l'Espanyol són conscients que el segon any de Marco serà més profitós

Balotelli, a l'òrbita blanc-i-blava

L'Espanyol està interessat a aconseguir els serveis de Mario Balotelli, segons va avançar ahir RAC1. El polèmic davanter italià, propietat del Liverpool però cedit aquesta temporada al Milan, segueix mantenint un rendiment força fluix malgrat tenir unes condicions immillorables. El fitxatge del punta italià tindria un efecte mediàtic de gran impacte per a l'Espanyol. El que sí que va saber aquesta redacció és que la intenció de Chen Yansheng és contractar un futbolista de gran rellevància i amb un fort espectre mediàtic per dinamitzar el seu projecte. En aquest sentit, la figura de Mario Balotelli podria encaixar en aquestes intencions. Tot i això, el seu fitxatge dependrà de l'entrenador que arribi al club blanc-i-blau.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)