Esport i política

El múscul de l’esport femení

Política esportiva. Unes 3.000 persones participen a Tarragona en la primera gran festa reivindicativa per visibilitzar potència i transversalitat

Demostració de força de l’esport femení català en l’acte Entre totes, tot, que va reunir unes 3.000 persones al Palau d’Esports Catalunya de Tarragona, amb una nombrosa presència de clubs i esportistes d’arreu del país. Potència, transversalitat i dinamisme, tres dels pilars que volia reivindicar la secretaria general de l’Esport i l’Activitat Física, es van visibilitzar en una festa sense precedents. L’acte va voler reconèixer no només les esportistes, sinó també la tasca de les àrbitres, entrenadores, directives i presidentes.

“El projecte és de la gent que hem crescut a les pistes, a les banquetes i fent vida als clubs. L’esport és transversal, i avui ho veiem. És el país sencer que té esport femení de primer nivell, amb multitud d’esports”, explicava la secretària general de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, va recordar que el govern ha multiplicat per quatre l’ajuda a l’esport femení: “Hi som i hi serem sempre, donant-vos suport.” La consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, va indicar: “Si la igualtat avança en el món de l’esport, avança l’evolució feminista en tots els terrenys de la societat.” També van intervenir l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó. Es van reconèixer esportistes que han superat obstacles com malalties i altres que han posat fi a la seva trajectòria, com Laia Palau, Melanie Serrano i Núria Pau. Representants de 24 equips femenins del país en competició internacional, així com diverses esportistes que han protagonitzat èxits, es van agrupar al centre de la pista. Entre les actuacions per amenitzar l’acte hi va haver espectacles del CPA Girona i el CPA Olot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)