Més futbol

“Bale no m’ha de dir res”

Champions League. Zinedine Zidane afronta la final de Cardiff amb el dilema més gran: cedir davant la lògica mediàtica amb el retorn del gal·lès o mantenir el bon moment d’Isco

Cada hora compta. Cardiff ja és aquí, la silueta del Millenium Stadium ja s’albira des de Valdebebas i a Zinedine Zidane se li comença a estrènyer el cercle al voltant. El que fa setmanes era irrefutable, la titularitat del seu trident, ara és un debat instal·lat, rutinari, assentat al cap d’un entrenador acostumat a la calma tensa: les hores a Clairefontaine esperant la final del mundial del 1998, Hampden Park quatre anys després, fins a l’última nit sobre el verd, a Berlín l’any 2006, amb la història sempre pendent.

Fill d’algerians i criat a Marsella, Zidane ha caminat de bracet de la pressió fins i tot des d’abans que una alopècia precoç el deixés amb el front despullat. Però ara els partits comencen abans que l’àrbitre xiuli l’inici. Molt abans. I les jerarquies d’un club com el Real Madrid l’obliguen a sortejar situacions amb la mateixa subtilesa amb què encantava rivals a cop de cintura.

Quan havia trobat un equilibri quasi perfecte, Gareth Bale ha tornat per reformular l’equació. El gal·lès, fora de combat des que el Barça va profanar el Bernabéu, està a punt. Ha invertit tots els seus esforços per ser a Cardiff, a casa seva. Per jugar la seva final. I de sobte, en les entranyes del madridisme apareixen concepcions ja sabudes: Bale és el fill predilecte de Florentino, és el primer futbolista de 100 milions d’euros. Gareth ha vingut per jugar aquests partits. I està fent veure al món que està preparat a través de les xarxes socials. “Entrenant-me novament amb els nois, tot el focus està a Cardiff”, escrivia dissabte el Príncep de Gal·les, empenyent Zizou a una situació d’asfíxia, deixant-lo entre l’espasa i la paret. “Bale no m’ha de dir res, no necessito saber si vol jugar o no”, assegurava ahir el marsellès. Però el cas és que haurà de decidir si s’abraça a la lògica mediàtica, apostant per Bale, o si desafia l’ordre jeràrquic del vestidor recompensant el rendiment d’Isco, un futbolista molt afí a la seva mirada futbolística. “També poden jugar tots dos”, sorprenia ahir. Una opció més que improbable. Però rere el seu posat amable, Zidane té un dilema. Bale no amaga que té la intenció de ser titular: “Estic perfectament, totalment recuperat. I seria un somni guanyar la Champions a la meva ciutat”, assegurava ahir. Mentre que Isco ha donat a l’equip molta més presència entre línies, “el Madrid és més creatiu amb ell”, reconeixia dilluns el tècnic de la Juventus, Massimiliano Allegri. Des que el malagueny va irrompre a l’onze, el Madrid ha guanyat set dels vuit partits que ha jugat, i el que va perdre, va ser en la tornada de la Champions contra l’Atlético, que li va servir igualment per segellar la presència a Cardiff. A més, amb ell al terreny de joc, Zidane ha hagut de modificar l’equip tàcticament, centrant més la posició de Cristiano Ronaldo i potenciant el cabal ofensiu del portuguès a prop de l’àrea. “És normal que hi hagi debat entre Isco i Bale, són dos futbolistes molt bons. Però a mi el debat no em condicionarà, sabem el que farem. És una bona notícia que tothom estigui disponible”, va explicar Zizou, que s’endurà el debat fins a les catacumbes del Millenium Stadium, quan desfarà l’enigma més repetit: Isco o Bale.

FRASES

Estic molt còmode, està sent una temporada molt bonica i volem que ho sigui fins al final
Isco Alarcón
jugador del real madrid
Guanyar una Champions a la ciutat en la qual vaig néixer és el somni més gran que puc tenir
Gareth Bale
jugador del real madrid

“Massa humilitat tampoc és bona”

Entrat en la trentena i en ple procés de redefinició del seu rol dins l’equip, cada vegada menys influent en el desequilibri però infal·lible en la definició, Ronaldo buscarà dissabte la seva quarta Champions i, amb el seu to habitual, no va eludir les responsabilitats històriques del Madrid. “Hem de ser humils, però aquesta és una paraula massa àmplia. Tenir-ne massa tampoc és bo. Hem de demostrar el nostre caràcter, que som un millor equip”, va explicar l’astre de Madeira, que segueix reivindicant que està en un dels millors moments de la seva trajectòria. “Em sento bé, en un nivell millor que en altres temporades, també perquè he jugat menys. Això es deu a una gestió intel·ligent de Zidane”, va explicar Ronaldo, que aposta per “pensar poc” en Cardiff: “Intento relaxar-me, estar amb la meva gent i abstraure’m del futbol.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)