Internacional

Futbol internacional

El talent que ha de venir

Brahim Díaz, que està a punt de fer 18 anys, és una de les grans promeses del Manchester City i del panorama internacional

Al futbolista se l’ha relacionat amb diversos equips per marxar cedit, però ell només pensa a triomfar amb els ‘citizens’, amb què probablement farà la pretemporada

“El meu somniés jugar més amb el primer equip i guanyar-me un lloc a l’onze”, assegura el jugador

Cada generació de futbolistes té aquells referents, aquells jugadors que acaparen totes les mirades, aquells joves que prometen tant. Un exponent d’això mateix és Brahim Abdelkader Díaz (Màlaga, 1999), del Manchester City, que és un dels noms propis que destaca en la nòmina dels nascuts el 1999. No és casualitat que el diari The Guardian, el col·loqués en la llista dels 60 jugadors més talentosos del planeta nascuts aquell any. Mitjapunta hàbil, de molta qualitat i visió de joc i que fa anar molt bé les dues cames, és una de les grans perles del planter citizen, el club de Pep Guardiola.

I és que el tècnic de Santpedor el té molt en compte. De fet, ja el va fer debutar amb el primer equip el setembre de l’any passat, en un partit de copa de la lliga, dies abans de signar el seu primer contracte professional per tres temporades. “Mirant al futur, el meu somni més immediat és jugar més pel primer equip i fins i tot guanyar-me un lloc a l’onze inicial”, va assegurar aleshores Brahim, unes paraules que encara manté. “Aquest seria el meu escenari somiat, però sé que hi ha molta feina davant”, va afegir.

El futbolista, que el dia 3 d’agost farà 18 anys, ha estat vinculat aquest mateix estiu a diversos equips per marxar cedit, però ell només té el xip citizen. I va fent passets. Tot i que no li han comunicat, té moltes possibilitats de fer la pretemporada amb els grans en la gira pels Estats Units. “Alguns jugadors del planter vindran amb nosaltres en la pretemporada. N’hi ha tres o quatre que fan molta patxoca”, va manifestar Guardiola en una entrevista a Catalunya Ràdio el mes passat, en què va incloure el mitjapunta entre aquest grup de joves jugadors prometedors. “Tenim el Phil Foden, el Jadon Sancho [tots dos del 2000] i també hi ha el Brahim, que és un nano malagueny que va venir fa uns anys. Estan molt bé”, va asseverar el preparador català. També des del club tenen moltes esperances dipositades en ells: “El que fa especial l’any que ve és que tenim tres o quatre jugadors que creiem que tenen moltes possibilitats de pujar al primer equip. Mires Jadon Sancho, mires Phil Foden, mires Brahim Díaz, per dir uns noms, i veus que són jugadors extremadament talentosos”, va manifestar Khaldoon al-Mubarak, el president de l’entitat al final de la campanya passada. Guardiola, però, avisa: “Evidentment, el pas d’aquí a jugar a l’elit és molt i molt gran”, va indicar el tècnic.

Xavi, Messi i Iniesta

A Manchester s’hi sent com a casa. “M’encanta la ciutat i sento que hi podria viure per sempre”, ha indicat en més d’una ocasió el jugador, adaptat a la vida anglesa des del primer dia que va aterrar, amb 14 anys, juntament amb la seva família, procedent de Màlaga. Brahim havia impressionat al planter del club malagueny des dels 8 anys, després de passar per dos equips del seu barri, i va arribar a un moment en què molts dels equips grans d’Europa volien aconseguir els seus serveis. Un dels que més interès va mostrar va ser el Barça i fins i tot Xavi, Iniesta i Messi van parlar amb el jove Brahim per intentar convèncer-lo, però finalment el seu destí va ser sky blue. Ara, l’andalús només pensa a tornar a entrenar-se, a créixer, a aprendre de Guardiola, a qui considera el millor entrenador del món, i a triomfar i guanyar títols. Brahim, que encara és juvenil, és ambiciós i és un talent que ha de venir.

Les dades
10
minuts
va jugar el dia del seu debut. El 21 de setembre del 2016, al camp del Swansea en partit de la copa de la lliga, en un matx en què l’equip dirigit per Pep Guardiola va guanyar (1-2), Brahim Díaz va substituir Iheanacho en el minut 80.
3
anys
més de contracte li queden després de l’ampliació que va signar a final del setembre passat, just després de debutar. Aquest va ser el seu primer contracte professional, un acord que el vincula amb els ‘citizens’ fins al 2019.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)