Internacional

Estiu de desertors

Serie A. Leonardo Bonucci segueix els passos de Dani Alves i abandona la Juve per la porta del darrere. Els ‘bianconeri’ han accedit a vendre el seu pilar defensiu al Milan per 40 milions

La Juve haurà de reconduir un projecte que semblava enfilat i avançar sobre rails més enllà de la derrota en la final de la Champions contra el Real Madrid. Pocs dies després que Dani Alves es desvinculés del club per posar rumb a París, la vecchia signora va confirmar ahir l’adeu d’un altre dels seus pilars defensius, Leonardo Bonucci que, contra tot pronòstic, ha demanat al club sortir rumb al Milan, que pagarà 40 milions d’euros per un dels defenses més cotitzats del planeta, per qui Pep Guardiola fins i tot havia mostrat predilecció.

Però el desig de Bonucci, el cinquè jugador més utilitzat per Massimiliano Allegri en la Serie A la temporada passada, era seguir a Itàlia i el Milan li ha posat les coses fàcils a un jugador indiscutible a la Juve, però que al llarg de l’última temporada havia filtrat desavinences tant amb Allegri com amb la directiva bianconera.

Ara, el central nascut a Viterbo canviarà Torí per Milà, on va arribar ahir al migdia rodejat d’una enorme expectació, amb 200 tifosi del Milan esperant-lo per donar-li la benvinguda i va signar un contracte que el convertirà en rossonero fins al 2022.

Segons han publicat alguns mitjans italians com ara Il Corriere dello Sport o el Tuttosport torinès, l’objectiu de Bonucci era convertir-se en capità de la Juve aquesta mateixa temporada, fins i tot al davant d’una llegenda com Gianluigi Buffon, fet que hauria provocat la ruptura definitiva amb la vecchia signora mentre que el Milan sí que hauria accedit a entregar-li el braçal encara que sigui un nouvingut segons diversos mitjans italians. Ara, el defensa format a l’Inter de Milà i que va passar pel Treviso, el Pisa i el Bari abans d’aterrar a la Juve el 2010, tindrà un salari de 6,5 milions d’euros per cada una de les cinc temporades que jugarà al Milan.

Caldara, a l’expectativa

Perdut Bonucci, la Juve ha de valorar ara opcions per recuperar potencial a l’eix de la defensa, sobretot tenint en compte que Allegri ha alternat sistemes amb dos i tres centrals. El primer en la pista de llançament serà previsiblement Daniele Rugani, que ja ha estat al club les últimes dues temporades i en qui el club torinès té unes grans expectatives de futur. Però a Itàlia ja donen per fet també que la vecchia signora intentarà repescar Mattia Caldara, central que té cedit des de l’any passat a l’Atalanta i no havia de tornar al club fins al 2018. El principal problema per al campió d’Itàlia, però, és que Caldara, internacional sub-21 amb l’azzurra, és un dels pilars del conjunt bergamasc que la temporada passada va aconseguir classificar-se per a competició europea i no el vol perdre en una temporada exigent, sumant l’Europa League a les dues competicions habituals.

El Milan, a tota màquina

Renovat Gigio Donnarumma i incorporat Bonucci, el conjunt llombard continua donant cos a un projecte il·lusionant amb l’arribada d’un nou propietari i que ja ha sumat al projecte diversos fitxatges importants: André Silva (Porto), Ricardo Rodríguez (Milan), Andrea Conti i Frank Kessié (Atalanta), Fabio Borini (Sunderland), Mateo Musacchio (Vila-real) i Hakan Çalhanoglu (Leverkusen).

DESGAST

El defensa havia acumulat problemes amb Allegri i els dirigents
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)