Internacional

Alemanya, la rival a batre

Eurocopa femenina. Amb una gran expectació i participació rècord, avui comença a Holanda la dotzena edició del torneig. França, Noruega, Suècia i Espanya, candidates a destronar les germàniques

Holanda es convertirà en les properes tres setmanes en l’epicentre del futbol femení. Un total de set ciutats (Utrecht, Rotterdam, Tilburg, Doetinchem, Breda, Deventer i Enschede) acullen a partir d’avui l’Eurocopa femenina més oberta i de més interès que es recorda en els darrers anys. Amb la participació d’un total de setze seleccions –rècord absolut–, la dotzena edició d’aquesta competició de seleccions ha generat una gran expectació al país europeu, com ho demostra el fet que trobar entrades per veure els partits de l’amfitriona Holanda és més que una quimera des de fa dies. “Aquest augment significa que més federacions, jugadores i aficionats tindran l’oportunitat de gaudir d’aquest torneig únic. Un gran nombre de dones i nenes s’estan involucrant com a futbolistes o en altres disciplines. Li toca al futbol femení ser el centre d’atenció aquest estiu”, expressava recentment el president de la UEFA, Aleksander Ceferin, que no va desaprofitar l’ocasió per destacar el creixement que està vivint el futbol femení arreu del continent. “La campanya de la UEFA Juntes #weplaystrong ha suposat un nou impuls amb l’objectiu de convertit el futbol en l’esport número u per a les dones en tots els països europeus en els propers anys”, va afegir el màxim dirigent del futbol europeu.

Un llegat de dues dècades

Des del naixement de l’Eurocopa femenina a inicis dels vuitanta, tan sols tres països (Alemanya, Noruega i Suècia) han aconseguit alçar-se amb el trofeu després d’onze edicions disputades. El combinat germànic és, de llarg, el gran dominador de la competició, amb un total de vuit entorxats. Sense anar més lluny, des del 1995 no hi ha hagut cap altre campió que no fos la selecció alemanya, sens dubte el rival a batre en l’actual edició. Or olímpic l’any passat, l’equip dirigit per Steffi Jones –recull l’enorme llegat deixat per Silvia Neid fins el 2016– afronta el campionat europeu conscient del seu potencial i disposada a mantenir el regnat futbolístic. “Després d’haver vist com juguen les meves jugadores i del nivell que són capaces d’oferir, soc molt optimista de cara a la defensa del títol”, explicava Jones en una entrevista al portal alemany DW.

Candidates al títol

França, amb la presència de nombroses futbolistes del Lió i del PSG –finalistes de l’última final de la lliga de campions–, s’entreveu com una de les seleccions amb més possibilitats de posar fi a l’hegemonia d’Alemanya. Un grup de candidats en el qual també hi figuren països com Noruega –subcampiona de la darrera Eurocopa–, Suècia –medalla de plata en els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro– o el mateix combinat espanyol. Classificat com a líder invicte a la fase de grups –39 gols a favor i només dos en contra–, el triomf d’Espanya en el seu debut a la copa Algarve –torneig amistós que històricament es disputa com a preparació per a cites com l’Eurocopa o el mundial– contra un combinat d’altura com el Canadà, quarta del rànquing FIFA, dona una mostra fefaent del pas endavant que ha experimentat el combinat estatal, més madur i preparat que en altres cites i que tindrà la presència de vuit jugadores catalanes a les seves files. “Cada dia ens apropem més als grans equips d’Europa i del món. El nostre objectiu ara és reduir aquesta escletxa encara més, però crec que estem en el bon camí mentre les jugadores treballin intensament. Ens hem guanyat el respecte durant molts anys. Estem enfrontant-nos a les millors. El nostre objectiu és jugar, lluitar i guanyar, això és el que ens mou. Ho donarem tot”, afirma el seleccionador Jorge Vilda, que després de portar a les cotes més altes els combinats estatals sub-17 i sub-19 ara té entre cella i cella traslladar aquells èxits a l’absoluta.

Sota l’ombra del terrorisme

El futbol continua en el punt de mira d’Estat Islàmic, i el campionat europeu no n’ha estat una excepció. L’agència antiterrorista holandesa va alertar aquesta mateixa setmana de la possibilitat que es dugui a terme un atemptat durant el partit que Anglaterra i Escòcia disputaran el dimecres 19 a l’estadi Galgenwaard d’Utrecht. “Ens prenem molt seriosament l’amenaça, però encara no en podem valorar la gravetat”, va assenyalar Hekking, portaveu del Ministeri de Seguretat i Justícia.

LA DADA

8
futbolistes
catalanes d’un total de 23 formen part del combinat estatal que disputarà l’Eurocopa

LA FRASE

Ens estem apropant més als grans equips d’Europa i del món. El nostre objectiu és reduir l’escletxa
Jorge Vilda
seleccionador espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)