Internacional

Contra les cordes

Mundial 2018.A punt de finalitzar la fase de classificació per a la cita mundialista, combinats com els Estats Units, Xile, l’Argentina, Holanda o Ghana ho tenen complicat per ser-hi presents

S’acostumen a menystenir les fases de classificació per al mundial, però no n’hi ha cap en què alguna selecció important no acabi patint per accedir-hi. La pròxima aturada internacional és a l’octubre, i per tant, a un mes de resoldre’s quins combinats seran a la cita mundialista, quins se la jugaran a la repesca i quins es quedaran fora de forma definitiva, n’hi ha de destacats que contra pronòstic ho tenen complicat, que estan contra les cordes. Els exponents d’això mateix són històrics com l’Argentina i Holanda, o altres d’habituals en les darreres copes del món com Xile, els Estats Units o Ghana.

L’Argentina, amb dues copes del món al seu palmarès i amb Leo Messi i tot un reguitzell de futbolistes de primeríssim nivell a la plantilla, és el cas més cridaner. El combinat albiceleste, ara dirigit per Jorge Sampaoli, que ha agafat el relleu d’Edgardo Bauza, destituït per la mala marxa de l’equip, està en llocs de repesca, però depèn d’ell mateix per entrar-hi directament si guanya contra el Perú (a casa) i l’Equador (a fora). En el mateix grup sud-americà, Xile està ara mateix fora de la competició que es disputarà a Rússia aquest estiu. La roja, campiona de les últimes dues edicions de la copa Amèrica i present en els últims dos mundials, disposa de la millor generació de la seva història i haurà de derrotar l’Equador (a casa) i el Brasil (a fora) per classificar-se, almenys per a la repesca.

Holanda busca el seu lloc

El combinat entrenat ara per Dick Advocaat, relleu del destituït Danny Blind, està immers en una crisi. Faltat de nou talent i havent de recórrer als futbolistes més veterans, com ara Robben, Sneijder i Van Persie, que va tornar en l’última convocatòria, l’equip holandès podria perdre’s la seva segona gran cita de seleccions després d’haver faltat ja en la darrera eurocopa disputada a França el 2016. En l’última jornada de la fase de grups, el conjunt oranje s’enfrontarà amb Suècia, que ara ocupa el segon lloc que dona accés a la repesca i que avantatja de tres punts els holandesos, en un duel que es preveu que serà transcendental.

El Camerun, eliminat

A l’Àfrica s’han consumat les primeres sorpreses. Ghana, un dels equips del continent que ha estat en els últims tres mundials, no depèn d’ell mateix per repetir presència, mentre que el Camerun, que ha jugat sis de les últimes set copes del món i és campió d’Àfrica, i Algèria, que va ser el millor combinat africà al Brasil el 2014, en què va arribar a vuitens de final, ja estan eliminats. També estan en perill els Estats Units, que des d’Itàlia el 1990 no s’han perdut cap cita mundialista. Els nord-americans estan en lloc de play-off ara mateix, es jugaran l’accés directe amb Panamà a casa.

Les seleccions classificades

De moment són vuit seleccions les que ja tenen segellat el bitllet per a Rússia 2018. A banda del combinat rus, cedit de forma directa per ser-ne l’amfitrió, els altres combinats que ja estan classificats són el Brasil, Mèxic, Bèlgica, l’Iran, Corea del Sud, el Japó i l’Aràbia Saudita. D’altra banda, Síria i Austràlia es disputaran en el play-off qui jugarà contra el tercer del grup de la Concacaf –aquesta plaça se la disputen Panamà, els Estats Units i Hondures– per a la repesca, mentre que Nova Zelanda, guanyador del grup d’Oceania, també espera rival; en el seu cas serà el cinquè del grup sud-americà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)