Internacional

Portugal no deixa escapar el tren

Classificació per al mundial. El combinat lusità s’imposa a Suïssa, l’únic que li valia, i s’assegura la primera plaça del grup, que li dona el bitllet directe

Va ser una final el que van disputar ahir Portugal i Suïssa a Da Luz amb un bitllet directe per a la copa del món en l’horitzó. Als lusitans només els valia guanyar per aconseguir-lo, mentre que els suïssos en feien prou amb puntuar, i van ser els campions d’Europa els que van endur-se el premi. El conjunt dirigit per Fernando Santos va vèncer (2-0) amb força autoritat una Suïssa que fins ahir havia guanyat tots els partits que havia disputat en la fase de classificació, però que, tot i això, haurà de jugar-se la seva presència enel mundial a la repesca.

No van estar còmodes els homes orientats per Vladimir Petkovic, que van anar a remolc dels portuguesos. I és que els locals van controlar el partit, van tenir la pilota amb seguretat, sense arriscar ni generar en excés, però també sense fer cap concessió al darrere. A més, van ser efectius i letals, i van endur-se els tres punts. Abans del descans van avançar-se amb fortuna, mitjançant un autogol del central Djorou, que va introduir la pilota a la seva porteria després d’una centrada d’Eliseu.

En el segon temps Suïssa, que necessitava marcar, va estirar-se, i això va permetre als jugadors de més talent de Portugal com Bernardo Silva, Moutinho i João Mario, associar-se i ser més punyents. De fet, una gran jugada col·lectiva fabricada entre Moutinho i Bernardo Silva va acabar a peus d’André Silva, que va fer el segon gol des de l’àrea petita.

Aleshores els suïssos van intentar ficar-se en el partit, amb poca convicció i menys arguments, tret d’alguna fogonada de Shaqiri, mentre a l’altra àrea, Cristiano Ronaldo, força discret, va malbaratar la sentència en un un contra un amb Sommer. No van trobar a faltar, però, els gols del capità, els portuguesos, que no van deixar escapar el tren, queden primers i seran a la copa del món.

França, també

Tot i oferir una imatge força pobra, el combinat bleu va aconseguir superar Bielorússia (2-1) amb dianes de Griezmann i Giroud, i també va segellar presència a Rússia aquest estiu.

EL PITJOR SEGON

Eslovàquia és l’única selecció subcampiona de grup que no serà a la repesca

Grècia goleja i segueix viva

El combinat entrenat per Michael Skibbe no va fallar (4-0) contra Gibraltar i va aconseguir els tres punts que necessitava per assegurar-se la segona posició que li permet jugar la repesca. Torosidis, Gianniotas i un doblet de Mitroglou –a la imatge– van impulsar un triomf que de retruc va eliminar Eslovàquia. I és que la selecció eslovaca, subcampiona del grup F, esperava l’ensopegada dels grecs per no ser la pitjor segona de la fase de classificació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)