Internacional

El camí està marcat

Mundial de Rússia 2018. Vint-i-tres seleccions ja han assegurat la seva presència en una gran cita que tindrà absències destacades com les de Xile, Gal·les, Holanda, Ghana, el Camerun i els EUA

El camí per a Rússia està marcat. Vint-i-tres seleccions ja han segellat el seu bitllet per a un mundial en què encara falten nou participants. Quatre sortiran de les repesques europees, dos de les intercontinentals i els tres restants dels grups de l’Àfrica, on encara no s’ha acabat la fase de classificació i s’haurà d’esperar a la propera aturada internacional, el 14 de novembre.

Serà un torneig amb cares noves com Islàndia i Panamà, que debutaran en una copa del món, però també amb absències de pes. Una d’aquestes seleccions que es trobarà a faltar és Xile, la vigent campiona d’Amèrica, present en els últims dos mundials, que després de ser golejada ahir (3-0) al Brasil es va acomiadar del mundial. L’eliminació ha comportat conseqüències: el tècnic, Juan Antonio Pizzi, va renunciar a continuar a la banqueta després d’assenyalar-se com a responsable, mentre que una de les estrelles, Arturo Vidal, tampoc seguirà a l’equip, ja que ha decidit retirar-se com a internacional. D’aquesta manera, Rússia es quedarà sense la presència de, a més de Vidal, el seu company Alexis Sánchez, jugadors d’altíssim nivell, com Gareth Bale, que tampoc hi serà perquè Gal·les no va passar el tall a Europa. El combinat britànic no disputa una copa del món des del 1958.

Holanda és una altra de les grans absències i encadena la segona gran cita fallant. L’oranje, una històrica que no ha sabut fer el relleu generacional, va ser tercera fa quatre anys i subcampiona en fa vuit.

A l’Àfrica també hi va haver sorpreses. El continent africà té una de les fases de classificació més dures, i aquesta vegada ja s’ha endut pel davant Ghana, que des del 2002 no s’havia perdut cap mundial, i el Camerun, el campió continental.

EUA fora amb polèmica

La històrica classificació del Panamà, que va imposar-se (2-1) a Costa Rica ha aixecat polseguera, ja que el primer gol dels panamenys no hauria d’haver pujat al marcador. L’equip dirigit per Hernán Darío Gómez perdia 0-1, quan al principi del segon temps va empatar mitjançant una diana que no va passar la línia i l’àrbitre va concedir, i finalment en el minut 88, Roman Torres va marcar per donar el triomf que certificava la gesta. Amb els tres punts, Panamà va arrabassar l’accés directe a Hondures, que jugarà la repesca, i va enviar cap casa els Estats Units, que depenia de si mateixa i va perdre (2-1) contra Trinitat i Tobago. El combinat nord-americà no es perdia un mundial des del 1986.

Europa
Rússia (cap de sèrie) Alemanya (cap de sèrie) Sèrbia Polònia (cap de sèrie) Anglaterra Espanya Bèlgica (cap de sèrie) Islàndia Portugal (cap de sèrie) França (cap de sèrie)
Amèrica del Nord, Amèrica central i el Carib
Mèxic
Costa Rica
Panamà
Amèrica del Sud
Brasil (cap de sèrie)
Uruguai
Argentina (cap de sèrie)
Colòmbia
Àfrica
Nigèria Egipte *Encara en falten tres per classificar-s’hi. La fase de grups acaba el 14 de novembre.
Àsia
Iran
República de Corea
Japó
Aràbia Saudita
Europa
POT 1:
Itàlia Croàcia Grècia Suïssa
POT 2:
Suècia República d’Irlanda Irlanda del Nord Dinamarca * El sorteig de les eliminatòries serà el 17 d’octubre i l’anada i la tornada dels encreuaments es disputaran entre el 9 i el 14 de novembre.
Eliminatòries intercontinentals
Hondures - Austràlia
ANADA: Olímpico Metropolitano (San Pedro Sula) 6/11/17
TORNADA: ANZ Stadium (Sidney) 14/11/17
Nova Zelanda - Perú
ANADA: Westpac Stadium (Wellington) 6/11/17
TORNADA: Estadio Nacional (Lima) 14/11/17
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)