Internacional

Nasser Al-Khelaïfi, investigat per presumptes suborns

Futbol. La fiscalia suïssa indaga sobre un cas de competència deslleial en la venda dels drets dels mundials, en què el protagonista és l’exsecretari general de la FIFA Jerome Valcke

El Ministeri Públic de la Confederació Helvètica va emetre un comunicat durant la jornada d’ahir anunciant que ha obert una investigació penal en contra de l’exsecretari general de la FIFA Jérôme Valcke, suspès de les seves funcions a finals del 2015 per una altra trama de corrupció coneguda com a FIFA-Gate, i contra dos empresaris, un dels quals, el president del París Saint-Germain, Nasser Al-Khelaïfi, per presumptes delictes de corrupció i gestió deslleial en la venda dels drets televisius del mundial de futbol.

La investigació, que es va encetar el 20 de març passat però que no s’ha fet pública fins que Valcke ha testificat davant els investigadors –ahir a Berna–, sospita que l’exsecretari general de la FIFA hauria acceptat suborns del tercer empresari, de qui la justícia suïssa no revela la identitat però que defineix com “un home de negocis actiu en drets esportius”, per atorgar els drets televisius de diversos països de les copes del món del 2018, del 2022, del 2026 i del 2030. En el cas d’Al-Khelaïfi, que ahir va veure com registraven la seu a París del canal de televisió que presideix, BeIN Sports, els suborns estarien limitats només a les edicions del 2026 i del 2030, encara sense seu assignada. El mandatari qatarià hauria ofert avantatges a Valcke, personatge principal d’una trama que no afecta el PSG.

VALCKE

El francès hauria rebut suborns pels drets dels mundials del 2018, 2022, 2026 i 2030

AL-KHELAÏFI

El president del PSG és indagat per les edicions de la copa del món del 2026 i el 2030

REGISTRES

La seu de BeIN Sports a París va ser escorcollada durant la jornada d’ahir

BeIN Media Group refusa les acusacions

El grup de mitjans de comunicació qatarià BeIN Media Group va emetre un comunicat negant estar implicat en l’afer de corrupció pel qual la fiscalia suïssa ha obert una investigació en què s’esmenta el seu president, Nasser Al-Khelaïfi. “Refusem totes les acusacions rebudes per la justícia. El grup col·laborarà plenament amb les autoritats i atendrà de manera serena les necessitats de la investigació.”

Per la seva banda, Jérôme Valcke va comparèixer ahir davant els investigadors del ministeri públic de la confederació (MPC) a Suïssa, i va respondre que no està d’acord amb els càrrecs que li estaria imputant la fiscalia. Posteriorment, el mandatari francès, també implicat abans en un afer de venda il·legal d’entrades dels mundials, va abandonar en llibertat el ministeri.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)