Internacional

S’imposa el mur irlandès

Classificació per al mundial. Dinamarca va dominar i va portar el pes del joc, però va ser incapaç de trobar la llum per superar una Irlanda conservadora i tremendament disciplinada

DINAMARCA 0 IRLANDA 0

DINAMARCA:Schmeichel, Larsen, Bjelland, Kjaer, Ankersen, Kvist, Eriksen, Delaney, Pione Sisto (Bendtner, 72’), Cornelius (Poulsen, 64’) i Jorgensen.IRLANDA:Randolph, Ward, Clark, Duffy, Christie, Harry Arter (Whelan, 87’), O’Dowda, McClean, Hendrick (Hourihane, 93’), Brady i Murphy (Long, 74’).GOLS:Cap.ÀRBITRE:Milorad Mazic (serbi). Cap amonestació.

Irlanda tenia clar el seu guió i el va acomplir amb escreix. Sense futbolistes de renom però dotat d’una disciplina i un rigor tàctic encomiables, el combinat dirigit per Martin O’Neill va obtenir un meritori empat a zero del Parken Stadion contra una Dinamarca incapaç de desarmar el mur irlandès i que es jugarà el tot o res dimarts a Dublín.

El relat del duel va ser l’esperat, amb una Dinamarca dominant i portant el pes del joc sense arriscar el més mínim. Una superioritat, però, mancada de profunditat i amb evidents dificultats per circular la pilota amb fluïdesa contra un rival còmodament replegat que intentava treure profit de cada pilota aturada.

Defensant-se amb ordre tot i veure’s dominada, els irlandesos gairebé no van passar moments d’angoixa, tret d’una doble intervenció de mèrit de Randolph en dues rematades de Larsen i Cornelius als deu minuts de partit i, sobretot, en un xut creuat de Pione Sisto que, amb tot a favor, va enviar la pilota fregant el pal. Esperant pacient el seu moment, el pas dels minuts va donar ales als visitants i va posar l’ai al cor a l’afició danesa després que una cavalcada de Christie obligués Schmeichel a treure una mà providencial quan ja es cantava el gol.

El control era aclaparador però estèril per part de Dinamarca, limitada pel poc protagonisme d’un Eriksen sense la capacitat de desequilibri habitual. Cap equip arriscava en excés, amb una Dinamarca resignada que va apostar pel joc directe amb l’entrada de Poulsen i Bendtner.

Sense fer el pas endavant esperat, l’equip d’Hareide només va prémer l’accelerador en uns minuts finals en què novament va emergir la figura de Randolph, clau avortant una rematada de cap a boca de canó del propi Poulsen en el temps d’afegit. Dublín dictarà sentència.

ERIKSEN, INÈDIT

Dinamarca va notar la falta de desequilibri d’Eriksen, desaparegut ahir
Dinamarca - Rep. Irlanda
0-0. Tornada: dimarts, 20.45h
Suïssa- Irlanda del Nord
Avui, 18 h (M+F). Anada: 1-0
Grècia- Croàcia
Avui, 20.45 h (M+F). Anada: 1-4.
Itàlia- Suècia
demà, 20.45 h (M+F). Anada: 0-1

Croàcia i Suïssa, a un pas de segellar el bitllet per a la cita mundialista

La jornada d’avui servirà per dirimir quines seran les dues primeres seleccions europees que segellaran el bitllet via repesca per al mundial de Rússia. Absent únicament en una cita mundialista des de la dissolució de Iugoslàvia (Sud-àfrica 2010) i havent superat les quatre repesques anteriorment disputades sense perdre cap partit –dues contra Islàndia i una contra Eslovènia i Turquia–, Croàcia té a tocar la seva cinquena participació en un mundial. Amb l’ampli marge que suposa el 4-1 assolit al Maksimir de Zagreb, el combinat dirigit per Zlatko Dalic visitarà aquesta nit el Pireu conscient del seu gran avantatge però prudent tot i la superioritat exhibida en l’anada. “Continuarem com si anéssim 0-0. Res d’eufòria. Conec situacions com aquesta, de forma que no hi ha relaxació”, va afirmar el mateix Dalic en la prèvia. En l’altra eliminatòria de la jornada, Suïssa confia fer bo el 0-1 aconseguit a Belfast per tombar definitivament les il·lusions d’Irlanda del Nord de tornar a un mundial després de 32 anys d’absència. A l’escalf del St. Jakob-Park, on el conjunt helvètic va guanyar tots els seus duels de la fase de grups, Suïssa té a tocar la seva quarta presència seguida en un mundial.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)