Internacional

Sense sobresalts

Classificació per al mundial. Croàcia i Suïssa fan bo l’avantatge assolit en l’anada i certifiquen la seva presència en la copa del món. Itàlia i Suècia es disputen avui una altra plaça

GRÈCIA 0 (1) CROÀCIA 0 (4)

GRÈCIA:Karnezis, Torosidis, Sokratis, Manolas, Retsos, Tachtsidis, Tziolis, Christodoulopoulos (Fortounis, 59’), Bakasetas (Gianniotas, 59’), Zeca i Mitroglou (Pelkas, 78’).CROÀCIA:Subasic, Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinic, Rakitic, Modric (Mitrovic, 91’), Brozovic, Mandzukic, Perisic (Rebic, 86’) i Kalinic (Kramaric, 78’).GOLS:cap.ÀRBITRE:Bjorn Kuipers (holandès). Va ensenyar targeta groga a Tachtsidis.COMENTARI:entre parèntesi el resultat global.

SUÏSSA 0 (1) IRLANDA N. 0 (0)

SUÏSSA:Sommer, Lichtsteiner, Schär, Akanji, Rodríguez, Xhaka, Zakaria, Shaqiri (Freuler, 80’), Dzemaili (Mehmedi, 61’), Zuber i Seferovic (Embolo, 86’).IRLANDA DEL NORD:McGovern, Hughes, McAuley, Evans, Brunt, Ward (Jones, 74’), Davis, Norwood (Magennis, 75’), Saville, Dallas i Washington (McNair, 82’).GOLS:cap.ÀRBITRE:Felix Brych (alemany). Va ensenyar targeta groga a Seferovic, Evans i Brunt.COMENTARI:entre parèntesi el resultat global.

No hi va haver sorpreses i tant Croàcia com Suïssa seran en la copa del món. Els balcànics, que tenien un 4-1 d’avantatge, no van donar cap opció a Grècia en un partit de tornada que va acabar en empat (0-0), mentre que els helvètics, sí que van haver de serrar les dents contra Irlanda del Nord per fer bo el 0-1 de l’anada i també amb un empat sense gols van obtenir la classificació.

Poca història va tenir el duel disputat al Georgios Karaiskakis. Condemnada per les errades defensives en l’anada, Grècia necessitava gairebé un miracle per remuntar; no hi va creure i va estar llunyíssim de l’objectiu i de competir l’eliminatòria. Construït des del darrere i basat en la solidesa defensiva, al combinat dirigit per Michael Skibbe li costa atacar quan li toca i l’obliguen, i ho va deixar palès en ser incapaç de generar res. Els croats li van donar la pilota, el van esperar i no van patir en cap moment. És més, l’ocasió més clara del matx la va protagonitzar el mateix conjunt balcànic, als peus d’Ivan Perisic, que abans del descans es va treure del barret una fuetada des de fora de l’àrea que es va estavellar a la fusta de la porteria grega.

D’aquesta manera, Croàcia va acabar salvant la papereta després d’uns temps convulsos en què en alguns moments va estar més lluny que a prop de diputar el mundial. De fet, l’actual seleccionador, Zlatko Dalic, va rellevar el destituït Ante Cacic fa poc més d’un mes, just abans de l’últim enfrontament de la fase de classificació en què van sortir vencedors contra Ucraïna i van assegurar la repesca.

Heroi Ricardo Rodríguez

El lateral esquerre de Suïssa ha comandat el combinat helvètic cap a Rússia en la repesca. Ricardo Rodríguez va transformar el penal que va donar el triomf als homes orientats per Vladimir Petkovic en l’anada, i ahir al St. Jakob Park de Basilea, que estava fet un camp de patates, va emergir en el minut 92 per treure de sota els pals una rematada de cap d’Evans que hauria forçat la pròrroga. Irlanda del Nord, a la qual només li calia un gol per igualar l’eliminatòria, no va suposar una amenaça per als suïssos fins al final del partit, quan a còpia d’orgull van penjar pilotes a l’àrea rival. Tot i no mostrar l’autoritat de la fase de grups, Suïssa hauria pogut sentenciar abans, però li va faltar punteria.

SUÏSSA - Irlanda del Nord
Tornada: 0-0. Global: 1-0
Grècia - CROÀCIA
Tornada: 0-0. Anada: 1-4.
Itàlia - Suècia
20.45 h (M+F). Anada: 0-1
Dinamarca - Rep. Irlanda
Demà, 20.45h (M+F). Anada: 0-0
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)