1a divisió

El Madrid, amunt i avall

El conjunt dirigit per Zinédine Zidane tanca un dels millors anys de la seva història, en què assoleix la lliga, la Champions League, les supercopes i el mundial, amb un ambient tens per la mala marxa de l’equip en la nova temporada

Després de ser golejat pel Barça en el clàssic al Santiago Bernabéu, a 14 punts dels blaugrana, que són els líders de la lliga, i emparellat amb el París Saint-Germain en els vuitens de la Champions League després d’haver quedat segon de grup, el moment del Real Madrid, ara mateix, no és per tirar coets. A la casa blanca acomiaden el 2017 amb una sensació agredolça. Per una banda ha estat un dels millors anys de la història del club, assolint cinc títols, entre els quals la Champions League, però per l’altra hi ha la mala marxa de l’equip aquesta temporada. “El 2017 ha estat un any que els madridistes no oblidarem mai”, va recalcar el president Florentino Pérez adreçant-se a l’afició madridista durant les festes de Nadal. “Ha estat l’any de la duodécima i el dels cinc títols: la Champions, la lliga número 33, la supercopa d’Europa, la supercopa d’Espanya i fa només uns dies el sisè mundial de clubs conquerit a Abu Dabi. En títols, aquest ha estat el millor dels 115 anys de la nostra història”, va manifestar el màxim mandatari de l’entitat madridista.

Tot i l’autoritat que suposa haver guanyat cinc trofeus, entre ells la lliga i la Champions League –van revalidar el títol i són el primer equip que aixeca l’orelluda dos anys seguits–, el futbol del conjunt que dirigeix Zinédine Zidane mai ha acabat de generar consens. La temporada passada va ser molt irregular en el seu joc i, igual com li passa aquest curs, en moltes ocasions no se li veia cap pla, amb la sensació que l’equip jugava –juga– al ritme dels seus talentosos futbolistes i depèn molt d’ells: una rematada de Cristiano Ronaldo, una fogonada de Bale o de Marco Asensio, una genialitat d’Isco o Benzema, la puntualitat de Sergio Ramos, una aturada de Keylor, el control, pes i domini de Kroos i Modric... Cada dia una versió diferent, que li va servir per tirar els partits endavant. De fet, va guanyar molts dels seus enfrontaments en l’últim instant. Exactament, el 25% dels matxs que va disputar la temporada passada, un de cada quatre, els va resoldre –marcant el gol de l’empat o del triomf– a partir del minut 80. Aquestes aparicions postremes van cimentar la lliga, l’equip blanc va sumar 17 punts gràcies a les dianes marcades en els últims deu minuts, i en la Champions, en què va quedar –com aquest curs– segon en la fase de grups, sí que va fer actuacions convincents en moments clau com l’anada de semifinals contra l’Atlético (3-0) o la final de Cardiff contra el Juventus (4-1).

Aquesta campanya 2017/18 el panorama és diferent. No ha canviat tant el futbol que desplega l’equip de Zidane, que va començar el curs com un tro aixecant les dues supercopes, però aquesta vegada no està trobant la inspiració ni determinació que tenien els seus jugadors la temporada passada per desencallar partits concrets. Cristiano i Benzema acumulen sis gols després de 17 jornades disputades en la lliga, Sergio Ramos no ha pescat cap pilota a partir del minut 90 com solia fer-ho, Morata i James, que van aportar moltíssim, ja no hi són, i Bale ha estat aturat per lesió des del setembre i tot just va tornar fa dues setmanes. Això ha provocat que la lliga se li hagi posat molt complicada quan no se n’ha jugat encara ni la meitat, i les crítiques a Zidane, que ha acabat l’any amb el seu equip guanyant el mundial patint, amb la llengua a fora, i amb una estrepitosa desfeta a casa contra l’etern rival, han augmentat. Tot i això, ja se sap, que al Madrid, i més aquest que posseeix una plantilla descomunal, no se’l pot descartar per a res.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)