Internacional

No tot són flors i violes

Premier League. Els entrenadors dels equips més importants de la lliga anglesa han criticat el calendari de la competició en el període de Nadal. En deu dies s’han disputat tres jornades

“Matarem els jugadors. La tradició és la tradició, però el calendari no protegeix els jugadors.” Pep Guardiola va ser contundent dimarts, opinant sobre la marató de partits de futbol que hi ha en la Premier League durant les festes de Nadal, i va tornar a posar sobre la taula el debat, recurrent, sobre la seva conveniència. I és que en deu dies s’hauran disputat tres jornades de lliga –des del Boxing Day (26 de desembre), fins avui, que es jugarà el Tottenham- West Ham– i, a més, demà comença la FA Cup que tindrà lloc durant el cap de setmana. Tot un clàssic a Anglaterra, on durant aquest període nadalenc es viu el futbol d’una manera especial amb la resta de lligues aturades, que encisa aficionats però que no agrada a part dels professionals per l’acumulació d’enfrontaments en tan pocs dies. “No és normal. Ja sé que el xou ha de continuar, però no és normal. La FA ha de reflexionar. No es pot jugar cada dos dies”, va insistir Guardiola, el tècnic que orienta el líder del campionat, l’invicte Manchester City.

I és que és el poc temps de descans que hi ha entre partit i partit durant aquesta època el que provoca queixes. “Si hem de jugar cada dos dies, estic a punt. Però necessitem tenir el mateix descans que els nostres oponents, després veurem què passa. És difícil fer això? No ho crec”, va manifestar l’entrenador del campió, el Chelsea, Antonio Conte. “Hem fet un estudi objectiu i simple i hi ha un forat molt gran entre uns clubs i uns altres. Hi ha clarament uns que estan clarament beneficiats, n’hi ha un altre que està clarament perjudicat per les decisions del calendari i hi ha un grup al mig que és on m’agradaria ser”, va asseverar José Mourinho, preparador del Manchester United. “Estic preparat per jugar tots els dies, mentre el nostre rival tingui el mateix temps per recuperar-se. No és normal”, va explicar en la mateixa línia Arsène Wenger, de l’Arsenal.

Jürgen Klopp, del Liverpool, acostumat a l’aturada hivernal d’Alemanya, va resumir el que pensen els entrenadors, el curs passat: “Mai he dit que no fos una bona idea el Boxing Day, és una tradició que m’agrada, el que no m’agrada és no tenir temps per preparar partits.” Guardiola també ho va explicar: “Això no és futbol o tennis, aquí els jugadors no es recuperen tan ràpid.”

LES FRASES

Això no és futbol o tennis, aquí els jugadors no es recuperen tan ràpid
Pep Guardiola
TÈCNIC DEL MAN. CITY
Hi ha uns equips clarament beneficiats pel calendari, i d’altres que són clarament perjudicats
José Mourinho
TÈCNIC DEL MAN. UNITED
Necessitem tenir el mateix descans que els nostres oponents, després veurem què passa
Antonio Conte
TÈCNIC DEL CHELSEA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)