1a divisió

Un horitzó esperançador

Primera divisió. Capaç de treure la millor versió dels seus jugadors, Abelardo s’ha convertit en l’artífex del ressorgiment d’un Alavés de rècord cada cop més allunyat de la zona de descens

L’Alavés mira el futur amb optimisme. Capaç de revitalitzar un vestidor sota mínims abans d’aterrar a Mendizorrotza, l’arribada del Pitu Abelardo ha permès al conjunt vitorià deixar definitivament enrere la por. Ostentant a hores d’ara la tercera millor mitjana de punts del campionat (1,90), únicament superat per Valverde (2,63) i Simeone (2,22), la gestió del preparador asturià ha suposat un punt d’inflexió en el rumb d’un Alavés que fa gairebé tres mesos semblava condemnat irremeiablement al pou de segona. “La ratxa de punts que tenim des que vaig arribar no és normal. La feina de l’equip és impressionant. És un triomf de prestigi. Competim amb els grans, i això ens fa créixer”, reblava cofoi Abelardo després de sumar els tres punts de l’Estadi de la Ceràmica.

Amb 19 punts de 30 possibles sota la direcció del tècnic asturià, l’Alavés ha passat en les últimes deu jornades de ser el cuer de primera i estar a sis punts de la permanència a assolir la setzena plaça i disposar d’un coixí de set punts de marge respecte de la zona de descens. Un salt qualitatiu notori llaurat en part amb la solidesa mostrada com a local, fins aleshores un dels grans talons d’Aquil·les que l’equip va mostrar amb Zubeldía I De Biasi. Si amb els seus dos anteriors predecessors l’Alavés únicament va sumar un triomf i sis derrotes, amb Abelardo l’equip ha experimentat un gir copernicà mantenint-se invicte després de vèncer cinc partits i empatar-ne un.

Ben replegat i fent gala d’una contundència a l’àrea contrària impensable al començament del curs, l’Alavés va demostrar contra el Vila-real que actualment és capaç de competir a qualsevol estadi.

Lloances a Abelardo

Emparat en l’habitual 4-4-2 que ha fet de l’Alavés un bloc més compacte, intens i solidari, el vestidor ha recuperat la confiança gràcies, en part, a la gestió d’un Abelardo proper als seus futbolistes des del primer dia. “Ha sabut treure’ns el màxim partit i ens ha donat tranquil·litat i confiança per demostrar la nostra qualitat. La defensa comença des dels davanters, que pressionen molt amunt els centrals rivals”, explicava recentment Rodrigo Ely, afermat a la rereguarda de l’Alavés i autor d’un dels dos gols en la jornada passada. Una lloança a l’ordre de l’equip que comparteix també John Guidetti. “He disputat cinc o sis partits i en tots hem competit molt bé. Ara juguem amb intensitat i amb el cor. Per això hem de pensar que podem guanyar qualsevol equip que tinguem al davant”, ratificava l’ariet suec. Amb galons des de la seva arribada, l’ariet suec s’ha adaptat al sistema de joc vitorià amb el seu infatigable joc d’esquena i de desgast amb els centrals rivals, i la seva irrupció també ha estat una de les notes destacades en aquest mercat d’hivern. “El tècnic ens ha transmès molta tranquil·litat i confiança, està aconseguint treure el millor de cadascú, cosa que tot l’equip està agraint, com és lògic”, destacava al seu torn Pacheco, clau amb les seves intervencions a l’Estadi de la Ceràmica. El miracle, més a prop que mai a Vitòria.

LA DADA

19
punts
dels últims 30 en joc ha sumat l’Alavés des de l’arribada del Pitu Abelardo a Vitòria.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)