Internacional

1a divisió

Etebo, una ficció real

Tot i ser presentat com “l’Oliver i Benji de Las Palmas” pel director esportiu del club, el nigerià ha acreditat que el seu futbol és tangible i s’ha consolidat en les alineacions de Jémez tot just aterrar

“És un diamant, un noi que abraça molt de camp”, diu Nuno, el seu tècnic al Feirense

El director esportiu de la Unión Deportiva Las Palmas, Toni Cruz, no va tenir millor ocurrència que definir Oghenekaro Peter Etebo (Lagos, Nigèria, 1995) com un personatge de dibuixos animats. “Pot jugar en moltes posicions, serà el nostre Oliver i Benji”, va exclamar el dia de la seva presentació el mandatari, afegint una aurèola de secretisme a un fitxatge estrany, d’un futbolista desconegut, arribat del Feirense, club que lluita per no perdre la categoria a Portugal i en un moment en què Las Palmas no es podia permetre gaires experiments.

En poques setmanes, però, Etebo ha confirmat de sobres que pot ocupar diverses demarcacions. Per moments, fins i tot, sembla que ho faci de manera simultània, amb un desplegament físic que ha enamorat Paco Jémez i que s’ha convertit en una de les esperances del conjunt insular pel camí d’una permanència que fa no gaire semblava utòpica. “És un diamant, un noi que va arribar a Europa fa dos anys i que ha demostrat com de ràpid és. No em sorprèn gens que hagi tingut impacte”, explica Nuno Manta, entrenador del Feirense i que ha acompanyat els primers passos de l’exuberant migcampista al Vell Continent.

Quan l’empresari nigerià Kunle-Soname, enriquit en el sector immobiliari, en les apostes esportives i director del campionat nacional de futbol del gegant africà, va decidir adquirir el 70% del Feirense a finals del 2015, no va dubtar a escollir Etebo, aleshores al Warri Wolves, com a company de viatge en la seva aventura. No va fallar en la tria: “De seguida va començar a entendre el portuguès, encara que ell preferia parlar en anglès, però es va adaptar molt bé”, assegura Nuno que, donant la raó a Toni Cruz, no sabria encasellar Etebo en un sol perfil: “No diria que és un 6 ni tampoc un 10, és un jugador que abraça molt de camp. Amb mi ha jugat avançat, endarrerit i també a la banda.” A Santa Maria da Feira, va aflorar un talent que no va passar desapercebut per als grans, amb el Porto com a potencial interessat el mercat d’hivern passat. “Els rivals van detectar de seguida a principi de temporada que era el jugador a vigilar. Etebo era clau en la nostra transició ofensiva i sempre que podien li feien falta perquè no girés, ja que quan arrenca és difícil de parar”, completa Nuno. Tot i l’interès dels dracs, Las Palmas es va anticipar a concretar la cessió i descobrir un futbolista que, tot i la pressió del descens, juga com si no hi hagués demà, amb una determinació que l’ha consolidat com a indiscutible a Las Palmas tot just aterrar i que el perfila com a potencial candidat a ser a Rússia 2018 amb Nigèria. I tot, només 2 anys després d’haver posat un peu a Europa.

Convocat amb la selecció nigeriana.
El migcampista de Las Palmas, que ja ha estat internacional, ha estat convocat per als amistosos contra Polònia i Sèrbia d’aquest mes, els últims abans de conèixer la llista mundialista.
4
milions d’euros
haurà de pagar el club canari si es vol quedar definitivament amb el migcampista.
6
titularitats
acumula Etebo des de la seva arribada al futbol espanyol.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)