Més futbol

Piqué repeteix com a millor futbolista català de l'any

5a Gala de les Estrelles. La Federació Catalana de Futbol guardonarà Pep Guardiola com a millor entrenador i Vicky Losada com a jugadora més destacada del país en la seva festa anual

El central internacional del Barça Gerard Piqué ha estat escollit millor futbolista català de la temporada per segon any consecutiu per votació dels clubs, els federats i el jurat de la Gala de les Estrelles del Futbol Català, que es va reunir ahir a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. La bona campanya del defensa barceloní va ser clau en la solidesa que va mostrar l'equip de Luis Enrique per assolir el doblet. Piqué va estar a un nivell altíssim al llarg de tot el campionat, fet que el confirma com un dels millors centrals del món i, per descomptat, com el primer del país. La terrassenca Vicky Losada, formada a les categories inferiors del Barça i que acaba de tornar al club blaugrana després de passar per l'Arsenal, ha estat proclamada millor jugadora gràcies a una temporada excepcional que ja la va portar a rebre el premi a millor jugadora de l'any que atorga l'afició gunner. Pep Guardiola ha estat nominat cada any en els premis de la federació, que enguany arriben a la cinquena edició, plenament consolidats. El tècnic de Santpedor, ara al Manchester City, ha estat el més votat, per segona vegada, pel seu paper al Bayern de Munic. El premi al futbolista amb més projecció se l'ha endut Keita Baldé, davanter titular amb el Lazio i fix a la selecció absoluta del Senegal. Nascut a Arbúcies fa 21 anys, es va formar a la base del futbol català i actualment està tenint un paper prou destacat en la difícil lliga italiana. Xavier Estrada, àrbitre de primera divisió-FIFA ha estat considerat, una vegada més, el millor de Catalunya. En l'apartat de futbol sala, el guanyador ha estat el pivot Adolfo Fernández, ara al Barça Lassa, per la seva darrera temporada al Catgas Energia Santa Coloma. Berta Velasco, de la Penya Esplugues Gironella, ha estat distingida com a millor jugadora i el terrassenc Juan Antonio, millor entrenador per la seva gran tasca al Palma Futsal. El premi especial del jurat ha estat per a l'ex-porter del RCD Espanyol Tommy N'Kono.

Els premis de la 5a Gala de les Estrelles del futbol català es lliuraran en el decurs d'una cerimònia que se celebrarà el dilluns 28 de novembre a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm.

Jugador
GERARD PIQUÉ
FC Barcelona
Jugadora
VICKY LOSADA
Arsenal FC
Entrenador
PEP GUARDIOLA
Bayern Munic Jugador amb més projecció
KEITA BALDÉ
SS Lazio
Màxim golejador
JONATHAN SORIANO
FC Red Bull Salzburg
Àrbitre
XAVIER ESTRADA
Àrbitre de 1a divisió-FIFA
Jugador de futbol sala
ADOLFO FERNÁNDEZ
Catgas Energia Santa Coloma
Jugadora de futbol sala
BERTA VELASCO
Penya Esplugues Gironella
Entrenador futbol sala
JUAN ANTONIO MIGUEL
Palma Futsal
Premi del jurat
TOMMY N'KONO
RCD Espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)