Internacional

El mur continua sense caure

Grup F. El Real Madrid deixa escapar un 2-0 i cedeix un empat que el condemna a la segona plaça del grup. Juventus, Arsenal, Leicester, Mònaco i Nàpols, possibles rivals en el vuitens

real MADRID 2 B. DORTMUND 2

REAL MADRID:Keylor, Marcelo, Sergio Ramos, Varane, Carvajal, Casemiro, Modric (Kroos, 62'), Lucas Vázquez, Benzema (Morata, 85'), James i Ronaldo.BORUSSIA DORTMUND:Weindenfeller, Schmelzer, Bartra, Sokratis, Piszczek, Castro (Rode, 80'), Weigl, Dembélé, Schürrle (Reus, 61'), Pulisic (Emre Mor, 61') i Aubameyang.GOLS:1-0 (28') Benzema. 2-0 (53') Benzema. 2-1 (60') Aubameyang. 2-2 (88') Reus.ÀRBITRE:Szymon Marciniak (polonès). Targeta groga als locals Modric i Casemiro, i al visitant Sokratis.

LEGIA v. 1 SPORTING cp 0

LEGIA VARSÒVIA:Malarz, Hlousek, Pazdan, Rzezniczak, Bereszynski, Kopczynski, Moulin, Radovic (Dabrowski, 94'), Odjidja-Ofoe, Guilherme (Kucharczyk, 62') i Prijovic (Hamalainen, 86').SPORTING CP:Rui Patrício, Zeegelaar, Rúben Semedo, Coates, Oliveira (Ricardo Esgaio, 58'), Adrien Silva, William Carvalho, Bruno César, Gelson Martins, Dost i Markovic (Bryan Ruiz, 59').GOLS:1-0 (30') Guilherme.ÀRBITRE:Gianluca Rocchi (italià). Targeta groga als locals Kopczynski, Rzezniczak, Pazdan, Radovic i Odjidja-Ofoe, i als visitants Adrien Silva. Expulsat William Carvalho (85'), per doble amonestació.

Havia de ser la nit de Karim Benzema i de Zinedine Zidane, però l'alegria al final del partit se la va acabar enduent el Borussia Dortmund. En un duel ple d'alternatives i tal com ja va succeir en l'anada, el Real Madrid va deixar escapar el lideratge del grup a dos minuts del final després de desaprofitar un 2-0, exhibint un cop més les carències d'un equip que funciona a batzegades. El Dortmund, tot i les nombroses i importants absències amb què arribava al Bernabéu, va tornar a plantar cara al campió d'Europa amb el seu habitual joc vertiginós. Guiat per un Aubameyang que va tornar a doctorar-se contra els blancs amb un gol i una assistència, els alemanys van entrar al partit sense complexos i disposats a ser protagonistes des de l'inici, com ho demostra la clara ocasió de què va disposar Schürrle al tercer minut del partit, enviant als núvols un mal rebuig de Varane a la frontal. El Madrid, conscient dels riscos que prenia el seu rival en la sortida de pilota, va etzibar el primer cop damunt de la taula poc abans de la mitja hora. Amb la defensa groga desplaçada, Carvajal va recollir una pilota recuperada per Casemiro i amb una precisa centrada des de la dreta va permetre a Benzema superar Weindenfeller.

Constantment lligat a la polèmica i rodejat d'un incessant debat sobre el seu rendiment, el francès va celebrar el seu gol amb una pilotada a l'aire i colpejant-se l'escut. El gol, però, no va aturar l'ímpetu del Dortmund, que poc abans del descans va disposar de tres ocasions de gol per igualar el partit, però ni Pusinic, ni Schürrle, ni finalment Castro van estar encertats a l'àrea de Keylor.

Confiat a sentenciar al contracop, els locals van cedir la iniciativa del joc a un Dortmund que va tornar a posar l'ai al cor a l'afició madridista en una ràpida transició en què Castro no va estar encertat en l'última passada. Benzema, no obstant això, no estava disposat a cedir el protagonisme a ningú i poc després completava el seu doblet personal anotant de cap una mil·limètrica centrada d'un James reivindicat. Amb 2-0, però, va aparèixer la versió més rebel i competitiva del Dortmund coincidint amb l'entrada de Reus i Rode. Imparable en carrera, Aubameyang va tornar a la seva cita amb el gol, escurçant distàncies amb una rematada a l'interior de l'àrea després que Schmelzer guanyés l'esquena a Carvajal. Quedaven trenta minuts per a un Dortmund tocat per la fortuna. I és que en l'intercanvi de cops, el Madrid va perdonar fins a quatre clares oportunitats per sentenciar el partit i ho va acabar pagant a dos minuts del final, quan el propi Aubameyang va guanyar en carrera Ramos i va habilitar Reus perquè l'alemany afusellés Keylor. Juventus, Arsenal, Leicester, Mònaco i Nàpols seran els possibles rivals del Madrid en els vuitens de final.

34
Partits
sense perdre acumula el Madrid, igualant el rècord de Beenhakker de la temporada 88-89