1a divisió

Ramos, en primer pla

1a divisió. El Madrid i el Sevilla es tornen a veure les cares en la lliga tres dies després del partit de copa marcat pel gest del central madridista celebrant el seu gol

Duel d'alt voltatge el que es disputarà avui al Sánchez Pizjuán. Primer contra segon –abans de l'inici de la jornada–, el Real Madrid i el Sevilla es tornen a veure les cares només tres dies després del partit de copa, en què els madridistes van eliminar els hispalenses i que va deixar un protagonista indiscutible: Sergio Ramos. Al feu sevillista, aquell on tantes vegades ha estat insultat i vilipendiat des que el 2005 va canviar la samarreta del conjunt andalús per la blanca del Madrid, Ramos va sentenciar l'eliminatòria en el minut 83 transformant un penal a l'estil Panenka i va celebrar la diana desafiant el gol nord, on hi ha els Biris, posant-se les mans a les orelles i assenyalant-se el seu nom. Tot i demanar perdó a la resta de l'estadi, l'acció ha cogut molt a Sevilla. I és que el gest torna a marcar un abans i un després en la tempestuosa relació que té el defensa amb l'afició de l'equip del seu cor –“el dia que m'enterrin hi haurà dues banderes, la del Madrid i la del Sevilla”, sempre diu–, en un moment en què només els Biris li seguien dispensant un tracte hostil, ja que amb el pas dels anys la majoria d'aficionats de la resta de sectors de l'estadi havien virat cap un comportament més cordial envers la seva figura, i quan semblava que la reconciliació era possible.

I enmig del terrabastall, aquesta nit Sergio Ramos torna al Pizjuán. No es parla d'una altra cosa a Madrid i a Sevilla des de dijous. De fet, el club blanc va fer fins i tot un comunicat ahir, per fer costat al seu capità: “El Real Madrid vol expressar el seu suport total i absolut a Sergio Ramos, que té i ha tingut un comportament exemplar durant tota la seva carrera i l'ha dut a ser un referent de valors per a tots als aficionats al futbol i a l'esport en general”, explicava part de la nota, secundada ahir en roda de premsa per Zinedine Zidane. “És el nostre capità i un exemple per a tothom, no només per al vestuari. Segur que és el jugador més emblemàtic d'Espanya”, va dir l'entrenador. El Sevilla, com també el Madrid en el seu comunicat, va demanar a la seva afició que disfruti del partit des del “respecte i la tolerància”, i també va informar que va demanar a la LFP que denunciés davant del comitè de competició els gestos de Sergio Ramos.

Tornen CR7 i Modric

Pel que fa a l'aspecte esportiu, el duel, que enfrontarà dos equips separats per 4 punts –el Madrid té un partit pendent–, tindrà la presència, en el bàndol blanc, de dos homes que es van perdre el 3-3 de dijous: Cristiano Ronaldo i Luka Modric. “No ho veig com una petita final, perquè crec que hi haurà moltes finals d'aquí fins a final de temporada. Segur que serà un partit difícil”, va assegurar Zizou.

Per part del Sevilla, tornarà a la porteria Sergio Rico i a l'onze Mariano, Steve N'Zonzi i Franco Vázquez, i també té possibilitats de ser titular Stevan Jovetic, que va marcar en el seu debut i va deixar molt bones sensacions. “Ens hem de preparar per fer un bon partit sabent que ens podem acostar al lideratge”, va dir el preparador del Sevilla Jorge Sampaoli, que va dir que s'abstrau de tota la polèmica que envolta el partit, de la qual no ha parlat amb el vestidor. Tot i això, sí que va manifestar que Sergio Ramos és “algú de la casa i tant de bo es reconciliïn les dues parts”.

LA FRASE

Sergio Ramos és el nostre capità i un exemple per a tothom, no només per al vestuari
Zinedine Zidane
TÈCNIC DEL REAL MADRID

NOU RETROBAMENT

L'acció del central torna a marcar un abans i un després en la tempestuosa relació entre ell i l'afició sevillista
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)