Internacional

Convidat sorpresa a la festa

Copa d'Àfrica. El Gabon, amfitrió del torneig i dirigit per José Antonio Camacho, deixa escapar dos punts en l'últim minut en el partit inaugural

GABON 1 Guinea BISSAU 1

GABON:Ovono, Palun, Appinda, Ecuélé Manga, Obiang, Ndong, Tandjigora (Biyogo Poko, 84'), Denis Bouanga, Lemina (Kanga, 73'), Evouna (Aboue, 88') i Aubameyang.GUINEA BISSAU:Jonas Mendes, Tomás Dabó, Rudinilson Silva, Juary, Agostinho Soares, Nani, Francisco Junior (Aldair, 74'), Toni Silva, Zezinho, Joao Mario (Piqueti, 61') i Camará (Frederic Mendy, 66').GOLS:1-0 (52') Aubameyang. 1-1 (90') Juary.ÀRBITRE:Ghead Grisha (Egipte). Va ensenyar targeta groga a Obiang, del Gabon, i a Agostinho Soares, de Guinea Bissau.

BURKINA FASO 1 CAMERUN 1

BURKINA FASO:Koffi, Bakary KOne, Malo, Dayo, Coulibaly, Abdou Razak Traoré (Zongo, 74'), Alain Traoré, Kaboré, Pitroipa (Bancé, 86'), Nakoulma i Bertrand Traoré (Diawara, 61').CAMERUN:Ondoa, Teikeu, Mabouka, Oyongo, Ngadeu-Ngadjui, Siani, Mandjeck, Moukandjo, Zoua, N'Jie (Salli, 77') i Toko Ekambi (Bassogog, 84').GOLS:0-1 (35') Moukandjo. 1-1 (75') Dayo.ÀRBITRE:Janny Sikazwe (Zàmbia). Va ensenyar targeta groga a Diawara, de Burkina Faso, i a Mabouka, Ngadeu-Ngasdjui, Mandjeck i Moukandjo, del Camerun.

La festa de la copa d'Àfrica no va començar com s'esperaven al Gabon. L'equip amfitrió rebia la debutant Guinea Bissau en el partit inaugural del torneig, que els gabonesos esperaven encetar amb victòria, però, amb una actuació força discreta i poc il·lusionant, la realitat va ser una altra. Esperonat pels seus, a l'Stade d'Angondjé de Libreville, el combinat que dirigeix el murcià José Antonio Camacho no va saber lligar un matx en què s'havia avançat i en què va acabar deixant escapar dos punts en el minut 90, quan va emergir el visitant Juary Soares, amb un cop de cap després d'una falta lateral, per empatar (1-1) el partit.

Va ser Pierre-Emerick Aubameyang l'autor del gol dels locals. L'estrella del Dortmund, capità i referent de les panteres, va espolsar la pressió al seu equip ben entrada la segona part engaltant al segon pal una centrada de Denis Bouanga que va avançar el Gabon. Li va faltar maduresa, a l'equip de Camacho, que va veure com al final els guineans els aixafaven la guitarra.

El Camerun també punxa

Idèntic resultat es va produir en l'altre partit del grup, en què el Camerun i Burkina Faso van empatar (1-1). Benjamin Moukandjo va marcar primer per als lleons indomables amb un gran llançament de falta abans del descans i, en el tram final, Issoufou Dayo va signar l'empat després d'un embolic dins l'àrea.