Més futbol

Contra el pes de la història

Copa. Les últimes derrotes i la mala imatge oferta contra el Màlaga han enterbolit el clima en un Real Madrid que arriba a Balaídos amb moltes baixes i amb l'obligació de capgirar l'1-2

Zinedine Zidane passa a l'atac en el moment més difícil de la temporada. Habituat a emprar un to conciliador i pausat en la seva oratòria davant els mitjans, el discurs del preparador francès ha virat radicalment en els darrers dies. Les dues derrotes consecutives que van posar fi a la ratxa de 40 partits sense perdre, la mala imatge –xiulets inclosos– oferta contra el Màlaga i el degoteig incessant de lesions que té l'equip han fet canviar el clima en l'entorn madridista. “Quan escoltes les preguntes sembla que siguem últims i ens estiguem jugant el descens. Al final el que passa al vestidor és normal, hi ha preocupació quan hi ha lesions i perds un partit, però no estic preocupat. El vestidor està animat i continuaré fent el mateix”, va reivindicar Zidane poques hores abans que el Madrid es jugui el seu futur en la copa. El repte és majúscul per als blancs, obligats a remuntar aquesta nit l'1-2 rebut al Bernabéu –un resultat que mai ha superat a doble partit– amb un onze amb nombroses i notables absències, especialment a la rereguarda. A les conegudes baixes de Pepe, Carvajal i la més recent de Marcelo, ahir es va afegir la de Varane, fora de la convocatòria per precaució tot i haver completat la darrera sessió amb normalitat. L'absència de l'internacional francès, doncs, implicarà que Zidane només pugui disposar a Vigo de dos centrals: Nacho i Ramos. Sense els laterals titulars, s'obre un ampli ventall de possibilitats per ocupar les dues places, amb Danilo, Coentrão, Lucas Vázquez i, fins i tot, el jove futbolista del planter Achraf com a possibles candidats. “No llençarem la copa. Quan les coses van bé tot és fàcil. Ara tenim un repte bonic per demostrar qui som. No seria el nostre fracàs més gran si perdem, però no hi penso”, va declarar Zizou, que va confirmar la presència de Ronaldo a Balaídos. “Està bé, té un cop que li molesta, però podrà ser-hi”, va explicar.

Berizzo, fidel a l'estil

Aliè a tot l'enrenou que es viu a la capital, Berizzo no amaga la il·lusió que es respira a Vigo, tot i que desconfia de l'avantatge assolit a l'anada. “El Madrid és favorit en qualsevol partit contra qualsevol rival del món”, va destacar el preparador argentí, que no variarà ni una mica la seva idea de joc. “Tenim un pla definit, que és recuperar la pilota al més amunt possible. No canviem l'estil segons el rival.”

LES FRASES

Quan escoltes les preguntes sembla que siguem últims i ens estiguem jugant el descens
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
El Madrid és favorit en qualsevol partit contra qualsevol rival del món. Tenim un pla definit
Eduardo Berizzo
entrenador del celta
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)