Internacional

Decideixen els Ayew

Copa Àfrica. Els gols de Jordan i d'André, fills d'Abédi Pelé, donen a Ghana l'accés a la seva sisena semifinal consecutiva, en què s'enfrontarà amb el Camerun

EGIPTE 1 MARROC 0

EGIPTE:El Hadary, Ahmed El Mohamady, Ali Gabr, Ahmed Hegazi, Karim Hafez (Kahraba, 63'), Ahmed Fathy, Tarek Hamed (Saad Samir, 93'), Abdallah El Said, Trézéguet, Mohamed Salah i Marwan Mohsen (Koka, 43').MARROC:Munir, Dirar, Benatia, Manuel da Costa, Saïss (Alioui, 92'), Mendyl, El Ahmadi, Boussoufa, Fayçal Fajr, En-Nesyri i Bouhaddouz (El Kaddouri, 78').GOLS:1-0 (87') Kahraba.ÀRBITRE:DanieEric Otogo-Castane (gabonès). Grogues a Tarek Hamed i Kahraba.

rd congo 1 ghana 2

RD CONGO:Matampi, Issama Mpeko, Bokadi, Tisserand, Mutambala, Mbemba, Mulumba (Bolingi 85'), M'Poku (Bakambu, 83'), Mubele (Bokila, 83'), Kabananga i Mbokani.GHANA:Brimah, Afful, Amartey, Boye, Achaempong, Acquah, Thomas Partey, Wakaso, André Ayew, Atsu i Jordan Ayew.GOLS:0-1 (63') Jordan Ayew. 1-1 (68') M'Poku. 1-2 (78') André AyewÀRBITRE:Bernard Camille (Seychelles). Grogues a Tisserand, Mutambala, Mulumba, Wakaso i Amartey.

El llegat d'Abédi Pelé continua donant rèdits a Ghana. Retirat des del 2000, el millor jugador de la història del futbol ghanès, campió d'Àfrica el 1982, disfruta ara de com els seus fills lideren les estrelles negres. Després d'una primera meitat força defectuosa, en què la República Democràtica del Congo va dominar i fins i tot s'hauria pogut avançar mitjançant Diumerci Mbokani, que va estavellar una pilota a la fusta, els ghanesos van millorar i van acabar segellant l'accés a les semifinals gràcies a l'encert dels germans Ayew.

El primer a colpejar va ser el petit, Jordan, que va aprofitar una pèrdua congolesa per afusellar per primera vegada Matampi. Lluny d'empetitir-se, la República Democràtica va replicar immediatament amb un obús des de la frontal de Paul-Jose M'Poku, però ja en el tram final André Ayew va aprofitar un penal sobre Christian Atsu per classificar Ghana per a la seva sisena semifinal consecutiva.

Egipte, en l'últim sospir

Hervé Renard no podrà alimentar la seva llegenda. El francès, que aspirava a ser el primer entrenador a guanyar una copa d'Àfrica amb tres seleccions diferents, va veure com el seu Marroc quedava eliminat, víctima d'un gol de Kahraba, a mans d'Egipte, rei del palmarès i que, liderat per Héctor Cúper des de la banqueta, torna entre els millors.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)