Internacional

La llegenda d'El-Hadary

Copa d'Àfrica. La selecció d'Egipte elimina Burkina Faso en una tanda de penals en què el veterà porter de 44 anys va tornar a ser el gran protagonista aturant dues penes màximes

BURKINA FASO 1 (3) EGIPTE 1 (4)

BURKINA FASO:Koffi, Coulibaly, Koné, Dayo, Yago, Kaboré, Abdou Razak Traoré (Diawara, 80'), Nakoulma, Touré, Bertrand Traoré i Bancé (Alain Traoré, 103').EGIPTE:El-Hadary, Fathy, Ali Gabr, Hegazi, El Mohamady (Omar Gaber, 107'), Ibrahim Salah, Hamed, Trézéguet (Ramadan, 85'), El-Said, Mohamed Salah i Kahraba (Warda, 74').GOLS:0-1 (66') Mohamed Salah. 1-1 (73') Bancé.ÀRBITRE:Malang Diedhiou (senegalès). Targetes grogues a Yago, Bertrand Traoré, Fathy i Kahraba.PENALS:El-Said falla; Alain Traoré marca; Ramadan marca; Diawara marca; Hegazi marca; Yago marca; Mohamed Salah marca; Koffi falla; Warda marca; Bertrand Traoré falla.

Absent en les darreres tres edicions, la selecció d'Egipte d'Héctor Cúper tornarà a disputar una final de la copa d'Àfrica set anys després. Amb una plantilla sustentada en el rigor tàctic del preparador argentí, els faraons van tornar a fer gala de la seva fortalesa mental contra una incansable Burkina Faso que es va mostrar superior en el joc però a qui la falta de definició en els últims metres va condemnar-la a un desenllaç cruel. La glòria, una vegada més, va ser per a l'etern Essam El-Hadary. Elevat a la categoria de mite en el futbol africà, la llegenda del porter egipci de 44 anys continua elevant-se cada dia que passa a límits insospitats. Amb evidents problemes físics des de la primera meitat, El-Hadary va ser el gran protagonista de la fatídica tanda de penals, aturant les dues darreres penes màximes dels poltres, una de les quals a Koffi, porter rival de tan sols 20 anys; és a dir, 24 anys menys que ell. Convertida en una de les seleccions més poderoses del campionat, la posada en escena de Burkina Faso va ser immillorable, plantant cara al rival amb una bona circulació i buscant constantment línies de passada cap a Bertrand Traoré i Nakoulma. Però si alguna cosa ha aconseguit Cúper és recuperar el gen competitiu i la solidesa defensiva de la selecció més llorejada del continent, una cosa que va tornar a quedar palesa sobre la gespa de l'estadi Libreville.

Amb molts problemes per contrarestar el joc dels burkinesos, l'habilitat i el talent de Salah van tornar a emergir per fer avançar Egipte amb un xut des de la frontal que va entrar per l'escaire. Lluny de rendir-se, la sang freda de Bancé va permetre equilibrar novament el duel a quinze minuts del final per forçar una pròrroga estèril per a ambdós conjunts, exhausts i amb evidents problemes físics.

Un clàssic sense favorit

Ghana i el Camerun, amb quatre títols continentals a les vitrines, disputen aquest vespre (20 h) a l'estadi de Franceville una semifinal del tot incerta i sense un favorit clar. En ple procés de maduració però amb un bloc experimentat, el combinat de les estrelles negres afronta la sisena semifinal consecutiva pletòric de moral contra el Camerun de l'indomable Ondoa.

LA DADA

8
finals
de la competició ha disputat Egipte. De les set anteriors, ha sortit vencedor en totes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)