Internacional

El Camerun tindrà revenja

Copa Àfrica. Els ‘lleons indomables' s'imposen a Ghana gràcies als gols de Ngadeu i Bassogog i tornaran a jugar una final continental nou anys després. Com el 2008, el seu rival serà Egipte

camerun 2 ghana 0

CAMERUN:Ondoa, Fai, Ngadeu, Taikeu, Oyongo, Djoum (Mandjeck, 76'), Siani, Zoua, Moukandjo, Bassogog i Tambe (Aboubakar, 73').GHANA:Brimah Razak, Afful, Amartey, Boye, Achaempong, Acquah (Asamoah Gyan, 75'), Wakaso, Thomas Partey (Agyemang-Badu, 85'), Christian Atsu, André Ayew i Jordan Ayew.GOLS:1-0 (72') Ngadeu 2-0 (93') Boassogog.ÀRBITRE:Bakary Gassama (gambià). Targeta groga a Moukandjo.

El Camerun veu la llum quan menys l'esperava. Ja sense Eto'o, farcida de baixes –Nyom, Choupo-Moting, Matip...– i amb decisions sorprenents del seu entrenador, Hugo Broos, com convertir en suplents habituals Aboubakar, N'Jie i N'Koulou, els seus jugadors més mediàtics, els lleons tornen a ser indomables. Les individualitats han deixat pas a un equip reforçat des del col·lectiu que jugarà la seva setena final de copa d'Àfrica després de desfer-se de Ghana.

Espera Egipte, el mateix botxí de l'última vegada, el 2008, quan un gol de l'emblemàtic Mohamed Aboutrika va frustrar els somnis del Camerun d'Eto'o. Ara sense grans noms propis però reforçat pel nivell competitiu que han exhibit, els camerunesos buscaran la revenja després d'haver eliminat dos dels favorits, el Senegal, a quarts, i Ghana, en les semifinals, amb una nova exhibició de sobrietat i d'ordre d'un conjunt que tan sols ha encaixat 2 gols en cinc partits del torneig.

Molt més ben plantat d'entrada, obligant jugadors talentosos com ara André Ayew i Christian Atsu a estar més pendents de defensar que no pas d'atacar, els lleons indomables van ensenyar els ullals aviat, amb una rematada de Teikeu que Afful va haver de treure sobre la línia de gol i tot seguit amb un xut de Tambe que va taponar Razak. A Ghana, semifinalista en les últimes sis edicions però sense aconseguir el títol en cap, li va costar entrar en el partit i, quan semblava que començava a entonar-se després de la represa, amb alguna incursió d'Atsu per la dreta i la presència de Jordan Ayew, va rebre un revés ja insuperable quan, un quart d'hora abans del final, el central de l'Slavia de Praga Michael Ngadeu, una de les sensacions del torneig, va aprofitar una pilota mal defensada per Boyé i Razak per trencar l'equilibri. Empès pel cronòmetre, Ghana va haver d'arriscar. Avram Grant es va jugar el destí amb l'entrada d'Asamoah Gyan, icona de les estrelles negres, però no va fer més que topar contra el mur d'un Camerun que acabaria tancant el seu pas a la final al contraatac, amb l'encert de Bassagog, un altra de les aparicions del torneig. Els lleons indomables jugaran la seva setena final. De les sis anteriors, n'han guanyat quatre, però contra Egipte (1986 i 2008), sempre ha acabat sucumbint.

DADA

6
finals de copa Àfrica
ha disputat el Camerun: les dues que ha perdut, ha estat contra Egipte.

ELS VESTIDORS

Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Frase
Nom i Cognom
CÀRREC
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)