Internacional

Acarnissament a l'Allianz

Champions League. L'Arsenal, després de resistir en la primera meitat, acaba claudicant davant el vendaval ofensiu d'un Bayern guiat per un pletòric Thiago, autor d'un doblet

bayern 5 arsenal 1

BAYERN:Neuer, Alaba, Hummels, Javi Márquez, Lahm, Vidal, Xabi Alonso, Douglas Costa (Kimmich, 83'), Thiago, Robben (Rafinha, 87') i Lewandowski (Müller, 85').ARSENAL:Ospina, Gibbs, Koscielny (Gabriel Paulista, 49'), Mustafi, Héctor Bellerín, Xhaka, Coquelin (Giroud, 76'), Oxlade-Chamberlain, Özil, Iwobi (Walcott, 65') i Alexis Sánchez.GOLS:1-0 (11') Robben. 1-1 (30') Alexis Sánchez. 2-1 (53') Lewandowski. 3-1 (56') Thiago. 4-1 (63') Thiago. 5-1 (88') Müller.ÀRBITRE:Milorad Mazic (serbi). Grogues a Hummels, Mustafi, Alexis Sánchez, Xhaka, Lahm.

Més que un mur, els vuitens de final s'han convertit per a l'Arsenal en un autèntic karma. A l'Allianz Arena, Arsène Wenger tenia una nova cita amb els fantasmes que l'han perseguit a Europa en els últims anys i el resultat, una vegada més, va tornar a ser decebedor. Tancat al seu propi camp i sense capacitat de resposta des del xiulet inicial, la posada en escena dels gunners en la primera mitja hora de partit no feia presagiar bons auguris per als de Londres. Robben, en el minut 11, transformava la major ambició del Bayern amb l'1-0, en una acció marca de la casa de l'holandès, rebent al vèrtex de l'àrea, entrant cap a dins i engaltant una rosca a l'escaire d'Ospina. Sense rastre d'Özil ni Alexis, els locals manaven com i quan volien al mig del camp, amb un Thiago pletòric que en la segona meitat va completar una nit per emmarcar. Però enmig d'aquest domini incontestable, una acció aïllada i no exempta de polèmica va donar un bri d'esperança als anglesos. Obviant un possible joc perillós de Koscielny sobre Lewandowski previ a la infracció del polonès, el serbi Mazic va assenyalar el punt de penal per una clara falta posterior del davanter sobre el francès. Era el moment d'Alexis. El xilè, en un acte de fe, va recollir la pilota desviada per Neuer i, després d'un primer xut defectuós, la va tornar a recuperar per acabar creuant-la entre dos defenses i silenciar l'Allianz. A partir d'aquí, van arribar els millors minuts de l'Arsenal. Revifat i aprofitant la inèrcia de l'empat, els visitants haurien pogut capgirar el resultat, però ni Xhaka, en una ràpida transició, ni Özil, en un clar un contra un amb Neuer un minut abans del descans, van resoldre amb encert.

Reacció del Bayern

Lluny de mantenir la línia mostrada en els últims quinze minuts, el pas pels vestidors va tornar a oferir un Arsenal tenallat i poruc. La lesió de Koscielny i la posterior entrada de Gabriel Paulista tampoc hi van ajudar, i el Bayern, en tan sols deu minuts d'inspiració, va triturar el rival. Els gols de Lewandowski i Thiago, autor d'un doblet, van deixar l'eliminatòria gairebé resolta per als bavaresos. L'Arsenal, atònit, tampoc va reaccionar amb l'entrada de Walcott i Girloud, i només Ospina va mantenir en peu un equip abatut. Müller, dos minuts abans del final, va segellar una golejada que deixa Wenger molt tocat.

FRASES

Hem practicat un futbol fantàstic. El resultat és important, però ens queda un partit a Londres
Carlo Ancelotti
entrenador del bayern

LA DADA

Els últims 25 minuts han sigut un malson per a nosaltres, no hem tingut resposta