Internacional

Penes de mort per la massacre de Port Saïd

Violència en el futbol. Egipte condemna a mort deu dels acusats per la tragèdia que va tenir lloc el 2012 i en què van morir 74 persones

El procés judicial obert per la massacre que va tenir lloc a l'estadi de Port Saïd l'1 de febrer del 2012, i que va acabar amb la mort de 74 persones, va finalitzar ahir. El tribunal de cassació egipci va confirmar definitivament la sentència a morir penjats contra deu acusats pels fets que van commocionar Egipte i tot el món ara fa més de cinc anys.

La tragèdia es va produir després del partit que va enfrontar l'Al-Masry, equip local de Port Saïd, amb l'Al-Ahly, del Caire, quan una multitud va saltar a la gespa i va atacar els aficionats visitants tirant pedres, ampolles i convertint l'estadi en un infern –74 morts i més de 200 ferits–, en un succés amb rerefons polític –els seguidors de l'Al-Ahly van donar suport a les revoltes que el 2011 van desembocar en el derrocament de Hosni Mubarak– i que continua tenint molts interrogants. Un total de 73 persones han estat jutjades, 21 d'elles absoltes, i entre els condemnats hi ha el director de la seguretat de la província de Port Saïd, el cap de la policia de medi ambient de la ciutat i el director executiu de l'Al-Masry, castigats amb cinc anys de presó.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)