Internacional

Pioli redimensiona l'Inter

Serie A. El conjunt ‘neroazzurro' infligeix una golejada històrica a l'Atalanta en una exhibició col·lectiva liderada per Icardi i Banega, autors de dos ‘hat-trick'

Set anys i nou tècnics després, l'Inter sembla haver trobat la tecla. Immers en un buit existencial des de la marxa de Mourinho, l'arribada de Stefano Pioli sembla haver permès al conjunt neroazzurro recuperar l'estabilitat i el gen competitiu perdut les darreres temporades. El sorprenent Atalanta de Gian Piero Gasperini –una de les víctimes promoguda per la impaciència dels dirigents interistes ara fa sis anys– va ser testimoni directe de l'exhibició col·lectiva més completa de l'Inter aquesta temporada.

El conjunt de Bèrgam, que es presentava al Guiseppe Meazza com el tercer equip menys golejat de la competició –cinc gols encaixats en les últimes nou jornades–, va veure's desarborat a mans d'un Inter revitalitzat que va infligir una dolorosa derrota a un rival directe per entrar a Europa. Un cop d'autoritat en tota regla guiat pel lideratge d'Icardi i Banega, novament reivindicats en una jornada històrica per a l'entitat llombarda. Autors d'un hat-trick cadascun –des del 1933 dos jugadors de l'Inter no assolien un triplet en el mateix partit–, el duel va quedar resolt quan encara no s'havia complert la primera mitja hora de partit, el temps que va necessitar l'ariet argentí per signar tres dianes que el situen com el segon màxim realitzador del campionat. Banega, titular per segona jornada consecutiva, va arrodonir una primera meitat excelsa amb dos gols més poc abans que Freuler situés el 5-1 abans del descans. Un marcador majúscul que el Giuseppe Meazza no veia des del 1964, amb Helenio Herrera com a tècnic neroazzurro. Gagliardini, que no va celebrar el 6-1 pel seu passat a l'Atalanta, i novament Banega, van segellar una victòria per al record. “Hem completat un partit excepcional. És difícil trobar algun dels meus futbolistes que no hagi jugat a un alt nivell. Estem demostrant la convicció necessària per poder vèncer tots els partits”, reivindicava eufòric Pioli, ovacionat per primer cop per la seva afició. “M'he emocionat, però volia mantenir el cap clar ja que el partit no estava tancat.” L'Inter no s'atura i vol el bitllet per a la Champions.

LA DADA

84
anys
feia que dos jugadors de l'Inter no feien un ‘hat-trick' cada un (Meazza i Demaria el curs 1933/34)

LA FRASE

És difícil trobar algun dels jugadors que no hagi jugat a un alt nivell; hem estat excepcionals
Stefano Pioli
entrenador de l'inter
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)