Internacional

Examen en el partit 100

Champions League. El City de Guardiola, que aquesta nit al Lluís II complirà un centenar de partits en competició europea, no especularà contra un Mònaco que s'aferra a la inspiració de Falcao i Mbappé

Reconciliat amb el futbol després de regnar en una nit europea per al record, Pep Guardiola té molt clar què és el que necessita el seu equip per continuar fent passos i convertir-se algun dia en un referent al continent. Amb escasses possibilitats en la Premier i recentment classificat per a les semifinals de la FA Cup, els citizens visiten aquesta nit el Lluís II disposats a confirmar la millora d'un equip de dues cares que ha demostrat ser capaç del millor i del pitjor. “Seria un gran error pensar en el que ja hem fet i oblidar el que queda per fer. Vull veure l'equip sortir a guanyar el partit des del primer minut. Hem de marcar gols”, va indicar Guardiola, conscient de la perillositat d'un Mònaco que a l'Etihad ja va demostrar el gran potencial ofensiu que atresora. “La millor manera de defensar és marcant gols. Quan un equip marca tants gols i només penses a defensar t'estàs suïcidant. La nostra idea és atacar. Els vam marcar cinc gols quan no és fàcil fer-ho”, va indicar.

Xifra rodona de Guardiola

Un duel que serà especial per al de Santpedor, ja que al principat monegasc assolirà el centenar de partits en competició europea amb un balanç de rècord. I és que, passi el que passi al Lluís II, Guardiola es convertirà en el millor entrenador d'Europa, ja que fins ara disposa d'un balanç notori de 61 triomfs, 23 empats i 15 derrotes. En cas que guanyés, a més, assoliria les 62 victòries, un registre inèdit que li permetria superar Louis van Gaal, el segon en aquesta taula. “El que vull és fer un gran partit i entrar en els quarts de final. Això és el que seria un somni”, va declarar rotund Guardiola quan li van preguntar per la importància que tindria accedir als quarts de final i quedar-se a una sola eliminatòria de repetir presència a semifinals per setè any seguit. “No penso en les semifinals, estic aquí per ajudar el City a arribar a la següent fase”, va afegir.

Sense la pressió de ser el favorit i amb la bona notícia de la recuperació de Falcao, el Mònaco s'aferra al fortí del Lluís II –hi ha encaixat una sola derrota aquest curs– per intentar aixecar una eliminatòria que té coll amunt després del 5-3 de l'anada. “No m'espanten aquest tipus de partits. Tinc més por quan ens enfrontem amb equips més petits i som favorits”, va assegurar Leonardo Jardim, que vaticina un duel similar al disputat a l'Etihad. “Crec que els dos equips atacarem i respectarem el nostre ADN, ja que és complicat canviar la mentalitat ofensiva dels jugadors.”

JUVENTUS - Porto
1-0 Global: 3-0.
LEICESTER - Sevilla
2-0. Global: 3-2.
Mònaco - Man. City
20.45 h (beIN) Anada: 3-5.
Atlético - Leverkusen
20.45 h (beIN) Anada: 4-2
El Borussia Dortmund, el Barça, el Real Madrid i el Bayern ja estan classificats.

L'Atlético, a evitar sorpreses

La presència de Fernando Torres tretze dies després del fort cop rebut a Riazor que el va obligar a passar per l'hospital és la principal novetat en la llista de convocats de Simeone de cara al duel d'aquesta nit contra el Leverkusen. Per contra, el tècnic argentí no podrà disposar de Filipe Luís ni de Gabi, tots dos sancionats, ni tampoc de Gameiro, que arrossega unes molèsties que li han impedit entrenar-se amb normalitat els darrers dies. Tot i el còmode avantatge que suposa el 2-4 aconseguit al BayArena, Simeone no se'n refia i alerta del perill del conjunt alemany. “El rival té un futbol ofensiu interessant i una sortida de pilota perillosa. A Alemanya vam guanyar, però vam tenir complexitats durant els 90 minuts i m'espero un partit d'aquestes característiques.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)