Internacional

Medita canvis en el sistema de traspassos

Futbol internacional. La UEFA ho estudia per evitar “que hi hagi una concentració excessiva de talent en uns pocs equips”

Amb nou capità a bord, la UEFA planeja canvis. Aleksander Ceferin, l'escollit relleu de Michel Platini al capdavant de l'ens futbolístic europeu el mes de setembre, en va parlar ahir en una conferència que va pronunciar en la primera jornada del congrés Football Talks, que s'està duent a terme aquests dies a Estoril. Un dels temes més destacats que va tocar el president de la UEFA va ser el de canviar el sistema de traspassos per tal que hi hagi unes “normes justes, que evitin aclaparar jugadors i hi hagi una concentració excessiva de talent en pocs equips”. “Hem d'avaluar si la manera com funciona el mercat de transferències és la millor. No podem tenir por de tocar-lo. Potser la manera com s'opera no és la més eficient per als objectius de demà”, va indicar Ceferin, que va insistir en la idea d'intentar que la distància entre els equips no siguin tan gran.

La corrupció ha esquitxat el futbol en els darrers anys, i per aquest motiu el president de la federació europea també va recordar que en el proper congrés de la UEFA, que tindrà lloc a Hèlsinki el dia 5 d'abril, se sotmetran a votació les mesures de bon govern que vol aplicar. Entre aquestes mesures hi ha la limitació de mandats per al president i els membres del comitè executiu i la inclusió en els seus estatuts que les seus de competició s'escullin en processos transparents i de manera objectiva.

No suspendran Deniz Aytekin

El president de la UEFA també va assegurar que no inhabilitaran l'àrbitre del Barça-PSG, l'alemany Deniz Aytekin, tal com s'havia publicat en alguns mitjans. “No hem suspès l'àrbitre. Discutim quan alguna cosa no va bé, però és difícil suspendre algú perquè falla. Si un jugador falla un penal a ningú se li acudeix suspendre'l”, va manifestar Ceferin.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)