Internacional

Monchi plega

1a divisió. El consell d'administració del Sevilla va aprovar la marxa del seu director esportiu, artífex dels èxits del club en l'última dècada. El gadità tindria una oferta per marxar al Roma

El Sevilla va posar punt final ahir a l'etapa més brillant de la seva història amb l'adeu d'un dels grans artífexs del projecte. Després de setze temporades com a arquitecte futbolístic del conjunt andalús, Ramón Rodríguez Verdejo (San Fernando, Cadis, 1968), conegut futbolísticament com a Monchi, deixarà el càrrec de director esportiu, una decisió rubricada ahir pel mateix consell d'administració del Sevilla.

Monchi, que va accedir a la secretaria tècnica sevillista quan el club estava a segona divisió, ha aconseguit marcar tendència en l'estudi del mercat futbolístic i en la captació de jugadors que han donat molt rèdit al Sevilla: casos com els de Dani Alves, Júlio Baptista, Federico Fazio i Seydou Keita van omplir les arques del Ramón Sánchez Pizjuán i van convertir el Sevilla en un club extremadament competitiu. Monchi ha estat capaç de reinventar el projecte any rere any, aliè a la pèrdua d'entrenadors importants com ara Juande Ramos i Unai Emery, a la venda dels seus jugadors més importants i omplint les vitrines amb cinc trofeus de l'Europa League, dues copes, una supercopa d'Espanya i una supercopa d'Europa.

Desgastat després de tres lustres al club de la seva vida –“estimo el Sevilla”, ha proclamat en més d'una ocasió–, el secretari tècnic gadità ja va estar a punt de deixar l'entitat sevillana l'estiu passat, i ho farà ara rumb, amb tota probabilitat, al Roma, que ja fa temps que el tempta perquè encapçali el seu projecte. L'exdirector esportiu del conjunt giallorosso, Walter Sabatini, ja va avançar fa pocs dies la seva arribada a Roma: “El club fa una gran incorporació amb Monchi.”

Acompanyat del president del Sevilla, José Castro, Monchi compareixerà avui (12.30 h) davant els mitjans de comunicació per argumentar la seva decisió. El Sevilla, per la seva banda, ja li busca un relleu i, segons explicava aquesta setmana el diari Estadio Deportivo, hauria pensat en el secretari tècnic de l'Eibar, Fran Garagarza.

Júlio Baptista
20 milions
Comprat per: 3 milions
Adriano Correia
9,5 milions
Comprat per: 2,1 milions
Dani Alves
35,5 milions
Comprat per: 550.00 €
Seydou Keita
14 milions
Comprat per: 4 milions
Christian Poulsen
9,75 milions
Comprat per: lliure
Sebastien Squillaci
6,5 milions
Comprat per: 6,5 milions
Álvaro Negredo
15 milions
Comprat per: 5 milions
Aleix Vidal
17 milions
Comprat per: 3 milions
Federico Fazio
10 milions
Comprat per: 800.000 €
Gary Medel
13 milions
Comprat per: 3 milions
Geoffrey Kondogbia
20 milions
Comprat per: 4 milions
Ivan Rakitic
18 milions
Comprat per: 2,5 milions
Carlos Bacca
30 milions
Comprat per: 10 milions
José A. Reyes
20 milions
Jugador del planter
Sergio Ramos
27 milions
Jugador del planter
Jesús Navas
20 milions
Jugador del planter
Alberto Moreno
18milions
Jugador del planter *Font: Transfermarkt.de

FUTUR INCERT

El Sevilla hauria pensat en Fran Garagarza (Eibar) com a possible substitut
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)