Internacional

Alemanya

explosió a Dortmund

Ensurt monumental a Dortmund

Tres artefactes de naturalesa desconeguda van esclatar prop de l'autobús del Dortmund quan l'equip es dirigia a l'estadi per jugar contra el Mònaco

Marc Bartra va haver de ser operat d'un trencament en un os del canell

El matx es jugarà aquesta tarda (18.45 h)

No hi va haver futbol ahir a Dortmund. S'hi esperava un Borussia Dortmund-Mònaco corresponent a l'anada dels quarts de final de la Champions League, però un incident inesperat, i encara de naturalesa desconeguda, va impedir-ho. Abans del començament del partit, quan l'autobús del Dortmund es dirigia cap al Westfalenstadion, a deu quilòmetres de l'estadi, tres artefactes, situats al voral de la carretera, van explotar prop del vehicle i van ferir lleument un futbolista, el català Marc Bartra, que va haver de ser traslladat a l'hospital amb ambulància. Tot i que inicialment es deia que el central de Sant Jaume dels Domenys només tenia unes ferides lleus al braç, finalment es va confirmar que també tenia un trencament en un os del canell que va obligar-lo a passar per la sala d'operacions.

Encara amb l'ensurt al cos, després de l'incident la plantilla de l'equip alemany va tornar a l'hotel de concentració i ja no va presentar-se a l'estadi. El porter Roman Bürki, company de Bartra, va ser el primer futbolista de la plantilla que va relatar de primera mà els fets. “El bus va girar cap al carrer principal i aleshores vam sentir un soroll molt fort, una explosió en tota regla. Jo era assegut a la darrera fila, al costat de Bartra, a qui van tocar-li trossos del vidre que va trencar-se. Després de l'explosió vam ajupir-nos i qui podia va estirar-se a terra, no sabíem si passaria alguna cosa més. La policia va arribar de seguida i ens va protegir. Estem tots en estat de xoc, ningú no va pensar en el partit de futbol en els minuts posteriors”, reconeixia el porter suís al mitjà alemany Blick.

El partit, avui

Mentrestant, la policia va confirmar que no hi havia cap tipus de perill als voltants del Westfalenstadion i va fer pública la versió dels fets poc després de l'incident. “S'han detonat tres càrregues d'explosius, tot i que encara no podem revelar-ne la causa”, va dir un portaveu del cos policial de Dortmund. Davant de la gravetat de la situació, la UEFA va acabar per decidir la suspensió del partit, que es disputarà aquesta tarda (18.45 h). Un cop va ser garantida la seguretat a l'estadi, el Mònaco, que ja era al feu borusser, va romandre-hi i hi va fer un entrenament.

Hipòtesis obertes

A darrera hora va comparèixer la policia per donar una versió després de les primeres investigacions: “De bon començament hem partit de la base que es tracta d'un atac dirigit contra el Dortmund. Hem buscat altres possibles artefactes. No hem exclòs cap possibilitat, fins i tot la pitjor. Ara mateix no sabem quina motivació pot existir”, va dir un portaveu, sense excloure cap mena de mòbil, ni d'hipòtesi. D'altra banda, el fiscal va revelar que als voltants del lloc dels fets es va trobar una nota, de la qual se n'està estudiant l'autenticitat.

Juventus - Barça
3-0
Dortmund - Mònaco
18.45 h (beIN Sports)
Atlético - Leicester
20.45 h (beIN MAX 1)
Bayern - Madrid
20.45 h (beIN Sports)

Solidaritat en l'adversitat

El joc net entre aficions va regnar per damunt de tot. Als aplaudiments de tot l'estadi quan es va anunciar la suspensió del partit i als crits de “Dortmund, Dortmund” dels seguidors del Mònaco, va seguir-los una iniciativa que va desplegar-se a les xarxes socials. El Dortmund va demanar ajuda –mitjançant l'etiqueta #bedforawayfans [llit per a aficionats de fora] – perquè els aficionats borussers oferissin allotjament als del Mònaco, per tal que poguessin aprofitar les entrades i veure el matx aquesta tarda. La demanda va tenir resposta. A les mateixes xarxes socials es van poder veure imatges de diversos aficionats monegascos acollits per famílies de Dortmund a casa seva. D'altra banda, el món del futbol també va donar suport a l'equip de Westfàlia amb múltiples missatges de suport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)