Internacional

Zapata iguala el derbi ‘xinès'

Serie A. En el primer duel que els dos clubs disputaven ja sota propietat asiàtica, el Milan va igualar un 2-0 en els instants finals i es manté al davant de l'Inter

“Esperant veure serietat, compromís i presència, donem la nostra benvinguda a la nova directiva”, resava una de les nombroses pancartes desplegades pels tifosi rossoneri al Giuseppe Meazza. Amb protagonisme repartit entre la gespa i la graderia, Milà va ser testimoni ahir del primer derby della Madonnina en què els dos clubs es troben a mans de propietaris xinesos, després de la recent venda del paquet accionarial de Berlusconi a un consorci d'inversors asiàtics. Disputat al migdia per primer cop en la història com a aparador per afavorir l'audiència que suposa, precisament, el mercat oriental, el partit entre l'Inter i el Milan no va decebre, i va ser un duel trepidant, ple d'alternatives i amb un desenllaç èpic. Si en la primera volta va ser Perisic qui va establir l'empat definitiu de l'Inter en l'últim minut, ahir va ser Zapata qui, completat el temps reglamentari, es va convertir en el protagonista inesperat del conjunt de Montella, capaç de remuntar un 2-0 en contra en el tram final. Els rossoneri, més agressius i intensos des del primer minut de partit, van empetitir per moments un Inter desarborat i amb problemes per frenar la velocitat de Deulofeu i Suso. Fins a tres ocasions clares va tenir el Milan, inclosa una rematada al pal del futbolista de Riudarenes, que va assumir bona part del protagonisme del seu equip. El pas dels minuts va traduir-se en una fase de partit pausat, travat i amb imprecisions, moment en què dues errades defensives del Milan les va aprofitar el seu acèrrim rival per obrir escletxa en el marcador. Candreva, recollint una brillant passada a l'espai de Gagliardini, va guanyar l'esquena a Sciglio i va superar la sortida de Donnarumma amb una rematada creuada poc abans que Icardi –21 gols en la competició– trenqués la seva maledicció contra el Milan marcant a porteria buida el 2-0 després d'una gran acció personal de Perisic.

Remuntada ‘rossonera'

Amb l'Inter tancant espais i sortint al contraatac, el Milan posava setge a l'àrea rival empès per la verticalitat dels seus dos extrems. A quinze minuts del final, Montella va assumir riscos, va introduir dos canvis eminentment ofensius i va situar fins a cinc homes en la línia atacant. Handanovic, fins aleshores incommensurable sota pals, no va poder fer res per evitar la diana de Romagnoli, que va rematar de manera poc ortodoxa una centrada de Suso des de la dreta. Els rossoneri, que mai no van deixar de creure-hi, van acabar silenciant el Meazza quan, complerts els cinc minuts d'afegit decretats, Zapata va caçar una pilota pentinada per Bacca i, amb cert suspens –es va recórrer a la tecnologia per validar el gol–, va igualar un derbi que permet al Milan mantenir-se dos punts per davant del seu màxim rival en la lluita per Europa.

LA DADA

2
punts
separen el Milan (58 p) de l'Inter (56) en la lluita pel cinquè lloc, a mans de l'Atalanta (60).