1a divisió

Sentenciats des de fa temps

1a divisió. El retorn de l'Osasuna a la màxima categoria només dura un curs, després de certificar el descens a segona quatre jornades abans de l'acabament d'un campionat en què ha ofert una pobra imatge

És la crònica d'una mort anunciada. La desfeta al Camp Nou i el triomf del Leganés van condemnar l'Osasuna, que torna a ser equip de segona divisió, poc més de deu mesos després d'haver-hi pujat, havent ofert en la màxima categoria del futbol estatal una imatge molt pobra. I és que el conjunt navarrès, que ha baixat quan falten quatre jornades per a l'acabament del campionat, cosa que no passava des de fa nou anys, acumula una sèrie de números molt explicatius de la situació que viu: només ha aconseguit tres victòries, en tenia una fa tres setmanes; ha estat 21 jornades sense guanyar; només en les dues primeres jornades va estar fora del descens, amb 82; és el primer equip que ha rebut més de 80 gols en la lliga en els últims 20 anys, i ha vist com l'han dirigit tres entrenadors diferents: Enrique Martín, Joaquín Caparrós i Petar Vasiljevic.

“No sé si el descens té noms i cognoms. És un cúmul de coses”, va assegurar ahir el president del club, Luis Sabalza. “S'ha d'intentar preparar la base per pujar al més aviat possible”, va manifestar el dirigent. “Ens han faltat punts i sort i és complicat canviar les coses. Va haver-hi un moment que vam reaccionar en el campionat, però se'ns ha fet pesat des de fa ja molt de temps”, va explicar Vasiljevic, l'actual preparador, que era el secretari tècnic del club abans d'agafar les regnes de l'equip al gener.

La lluita pel descens

Amb els rojillos a segona, no pinten tampoc bé les coses per al Granada i l'Sporting, els altres dos equips que estan a la zona calenta. De fet, el conjunt andalús, que visita la Real Sociedad, podria consumar el descens aquesta pròxima jornada si no millora el resultat del Leganés, el quart per la cua i que s'enfronta a l'Eibar a domicili. D'altra banda, l'Sporting, que avui juga al feu del Vila-real, té més possibilitats: ha de retallar sis punts al Leganés en quatre jornades.

L'INFERN

No sé si el descens té noms i cognoms. És un cúmul de coses
Luis Sabalza
PRESIDENT D'OSASUNA
Vila-real - Sporting
20.45 h (beIN Laliga)
R. Sociedad- Granada
Demà, 13 h (beIN Laliga)
Real Madrid - València
Demà, 16.15 h (beIN LaLiga)
Las Palmas- Atlético
Demà, 18.30 h (beIN LaLiga)
Espanyol - Barça
Demà, 20.45 h (Movistar P.)
Osasuna - Deportivo
Diumenge, 12 h (beIN LaLiga)
Betis - Deportivo Alavés
Diumenge, 16.15 h (beIN LaLiga)
Eibar - Leganés
Diumenge, 18.30 h (beIN Laliga)
Celta - Athletic
Diumenge, 20.45 h (beIN LaLiga)
Màlaga - Sevilla
Dilluns, 21 h (GOL)

LA DADA

El Granada baixarà aquesta jornada si no millora el resultat del Leganés
82
gols
ha encaixat l'Osasuna; és el primer equip que ha rebut més de 80 gols en la lliga en els últims 20 anys
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)