Internacional

Bundesliga

El col·leccionista de lligues

Carlo Ancelotti, que va retrobar-se amb l'Allianz després d'assolir el títol, és el primer entrenador que guanya quatre dels cinc grans campionats

L'Allianz Arena va poder gaudir ahir del seu equip, després que es proclamés campió de la Bundesliga la setmana passada a Wolfsburg. I el Bayern, amb un triomf (1-0) contra el Darmstadt, que va certificar el descens, va respondre per celebrar amb la seva afició el títol, el vint-i-setè que entra a les vitrines del club bavarès i el cinquè de manera consecutiva després de l'assolit amb Jupp Heynckes (2013) i amb Pep Guardiola (2014, 2015 i 2016). Amb Carlo Ancelotti a la banqueta, el Bayern, tot i que sense l'exuberància i superioritat aclaparadora que havia mostrat els darrers anys, va revalidar la seva condició de campió, amb autoritat, tres jornades abans d'acabar la lliga, guanyant en el cos a cos un ascendit, el Leipzig, l'únic que li ha competit la lliga. “Aquesta temporada la Bundesliga ha estat una experiència sensacional. L'equip ha fet una gran feina. Mereixem aquest títol, hem fet un joc bonic”, va assegurar Ancelotti.

Amb aquest títol, el preparador italià ha fet història, ja que s'ha convertit en el primer entrenador que aconsegueix la lliga en quatre dels cinc grans campionats europeus. Carletto ha guanyat lligues a Itàlia, Anglaterra, França i Alemanya: el 2004 va aixecar la Serie A amb el Milan; sis anys més tard, al 2010 va assolir la Premier League dirigint el Chelsea; al 2013 va triomfar a la Ligue 1 en la direcció del PSG; i ara ha estat la Bundesliga. Ja només li queda la lliga espanyola per completar un repòquer que seria molt difícil d'igualar. Va tenir la seva oportunitat amb el Real Madrid les campanyes 2013/14 i 2014/15, però en el primer curs va quedar tercer, en un campionat que va aixecar l'Atlético, i en el segon, no va poder-se imposar al Barça i va ser subcampió.

El bagatge final del primer curs a Baviera, però, no acaba de ser del tot satisfactori. Tot i assolir el torneig de la regularitat, s'ha quedat fora de la resta de títols de manera prematura: en la copa va ser eliminat pel Dortmund en una semifinal disputada a l'Allianz Arena, i en la Champions va acomiadar-se en els quarts de final a mans del Madrid en una eliminatòria marcada per la controvertida actuació arbitral en la tornada al Bernabéu –“ens han estafat!”, va arribar a dir Karl-Heinz Rummenigge, president del consell directiu del club bavarès–. Tot i això, Ancelotti té tota la confiança, tal com va manifestar el mateix Rummenigge: “Carlo es un grandíssim entrenador amb molta experiència. Aquest any també ho ha fet molt bé, si no no seríem campions amb tres jornades d'antelació”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)