Internacional

El ressorgiment de l'Ajax

Europa League. El conjunt ‘ajacied' resisteix contra un Lió que mai no va defallir i es classifica per a la seva primera final europea des del 1996

OL. LIÓ 3 (4) AJAX 1 (5)

OL. LIÓ:Lopes, Morel (Rybus, 74'), Diakhaby, N'Koulou, Rafael, Gonalons, Tolisso, Valbuena (Ghezzal, 77'), Fekir, Cornet i Lacazette.AJAX:Onana, Viergever, De Ligt, Sánchez, Veltman (Tete, 64'), Schöne (Van de Beek, 58'), Ziyech, Klaassen, Younes (Kluivert, 82'), Traoré i Dolberg.GOLS:0-1 (27') Dolberg. 1-1 (45') Lacazette (p.). 2-1 (45') Lacazette. 3-1 (81') Ghezzal.ÀRBITRE:Szymon Marciniak (polonès). Grogues a Morel, Diakhaby, Tolisso, Veltman, Klaassen, N'Koulou i Fekir. Expulsat Viergever (84'), per doble amonestació.

Dues dècades més tard, l'Ajax tornarà a disputar una final europea. L'equip dirigit per Peter Bosz, tot i l'avantatge que suposava el 4-1 de l'anada, va suar de valent per segellar el bitllet a Estocolm contra un Lió que mai no va deixar de creure. Ni tan sols quan, a la mitja hora de partit, Dolberg traduïa la major superioritat ajacied silenciant l'Stade des Lumières amb una brillant acció personal després de superar la sortida de Lopes amb un suau toc.

Aferrats a la seva solidesa de local i a l'efecte Lacazette, el Lió va retornar la il·lusió als seus aficionats amb dues dianes en els darrers dos minuts del primer temps, totes dues obra de l'atacant francès. Una dinàmica que es mantindria amb el pas pels vestidors, amb un Ajax que no va ser capaç d'aprofitar els espais que concedia el seu rival per tancar una eliminatòria que hauria pogut anar a la pròrroga, després que l'Ajax rebés el 3-1 i es quedés amb un home menys en uns últims deu minuts d'infart. L'Ajax torna a una final europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)