1a divisió

A les seves mans

1a divisió. El Real Madrid goleja el Sevilla i si suma quatre punts en els dos partits que li queden, contra el Celta a Balaídos dimecres i contra el Màlaga a La Rosaleda diumenge, es proclamarà campió

REAL madrid 4 sevilla 1

REAL MADRID:Navas, Danilo, Ramos, Varane, Nacho, Kovacic (Modric, 72'), Kroos, Asensio, Cristiano Ronaldo, James (Casemiro, 61') i Morata (Lucas Vázquez, 61').SEVILLA:Sergio Rico, Lenglet, Pareja (Walter Montoya, 46'), Carriço, Vitolo, Mercado, Krohn-Dehli (Ben Yedder, 89'), Kranevitter, N'Zonzi, Correa (Diego González, 89') i Jovetic.GOLS:1-0 (10') Nacho. 2-0 (23') Cristiano Ronaldo. 2-1 (49') Jovetic. 3-1 (78') Cristiano Ronaldo. 4-1 (84') Kroos.ÀRBITRE:Undiano Mallenco (col·legi navarrès). Grogues als locals Danilo, Nacho, Morata i Lucas Vázquez i als visitants Mercado i Correa.

El Real Madrid va superar un dels esculls més grans que li quedaven en el seu camí cap al títol de lliga. El conjunt de Zinédine Zidane va imposar-se (4-1) al Sevilla i amb dos partits per disputar –contra el Celta a Balaídos aquest dimecres i contra el Màlaga a La Rosaleda diumenge en l'última jornada– continua tenint a les mans la possibilitat d'aixecar la seva primera lliga en els últims cinc anys. Quatre punts, entre els dos enfrontaments, necessiten els blancs per ser campions després del triomf d'ahir, assolit en l'últim matx de la temporada al Santiago Bernabéu, amb una golejada enganyosa. Fins al minut 78 va haver-hi partit. En el tram final el marcador dibuixava un 2-1 ajustat, fins que va aparèixer Cristiano Ronaldo, autor d'un doblet, amb una sensacional fuetada amb l'esquerra, per esvair els dubtes que s'havien apoderat del coliseu blanc i sentenciar el duel.

Zidane va apostar per un híbrid d'equip A amb equip B per fer front a un Sevilla descafeïnat pel que fa a noms, però no pel que fa a prestacions. El conjunt dirigit per Jorge Sampaoli, sense Mariano, Escudero, Nasri, Sarabia o Iborra i amb homes com Krohn Delhi, Carriço o Walter Montillo, que no han pogut jugar gaire durant el curs, va oferir una bona imatge tot i la desfeta, que s'explica per les concessions en defensa que van costar-li els dos primers gols, i també per la falta d'encert davant de porteria. I és que l'1-0 va arribar després d'una distracció dels sevillistes, aprofitada hàbilment per un murri Nacho. Després d'una falta sobre Asensio a la frontal, el defensa madrileny va acostar-se a la pilota, mentre els visitants protestaven, se situaven, sense que cap d'ells es posés davant de la pilota per obligar els atacants a demanar barrera, la va xutar quan ningú estava per la jugada i va avançar els seus. El 2-0 també va ser fruit d'una nova errada dels de Sampaoli, en aquest cas individual, amb una pèrdua flagrant de Kranevitter al mig del camp, que va propiciar un contraatac del Madrid que va finalitzar Cristiano Ronaldo.

En àrea rival, els madridistes van mostrar-se letals, tot al contrari que el Sevilla, que va malbaratar oportunitats claríssimes. Jovetic va estavellar dos xuts al pal i també es va trobar amb els reflexos felins de Keylor Navas en l'un contra un, com el seu company Correa, que en una altra ocasió tampoc va ser capaç de batre el porter costa-riqueny.

El davanter montenegrí, però, es va poder rescabalar just després del descans, amb un bonic xut amb l'interior des de fora de l'àrea que va servir per escurçar distàncies. Durant moments del segon temps el partit es va trencar i Zidane va donar entrada a Casemiro, per enganxar l'equip, donant relleu a James, que va marxar del camp amb una ovació que va semblar un comiat. No va trobar el Sevilla la manera de fer l'empat, i finalment Cristiano a passada de Kroos va emergir per certificar la victòria. Ja en el tram final, el mateix migcampista alemany va completar el pòquer per a un Madrid que ja mira a Vigo, on no hi serà Nacho, que va veure la cinquena groga, contra la qual el Madrid presentarà recurs. En el bàndol sevillista, tot i la derrota, l'equip va segellar la quarta plaça per l'ensopegada del Vila-real.

LES FRASES

Cristiano Ronaldo és diferent. En els moments decisius sempre hi és, sempre apareix
Zinédine Zidane
TÈCNIC DEL MADRID

LA DADA

El resultat és excessiu; hem tingut oportunitats en la primera part però no les hem concretat
Jorge Sampaoli
TÈCNIC DEL SEVILLA

QUART CLASSIFICAT

22
gols
ha marcat Cristiano Ronaldo en la lliga en 27 partits disputats. El 7 en suma 37 en totes les competicions.
Tot i la desfeta, el Sevilla va certificar la classificació matemàtica per a la Champions
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)