Internacional

Eterna supervivència

Bundesliga. L'Hamburg salva la categoria en el seu duel fratricida contra el Wolfsburg, que s'haurà de jugar la vida en un derbi regional en el ‘play-off'

El llop ha rondat ja tantes vegades Hamburg que sembla que li han perdut la por, que s'han acostumat a viure amb l'angoixa al cos. L'amenaça és real, però l'equip de la ciutat hanseàtica sembla tenir més vides que un gat, i ahir en va gastar una més, amb un gol agònic de Waldschmidt, assegurant la categoria una temporada més i enviant el Wolfsburg a un play-off per salvar el coll.

Des de la seva fundació, el 1963, l'Hamburg és l'únic equip que ha estat present en les 54 temporades de la Bundesliga, però ja fa temps que ho fa malvivint en les profunditats de la classificació, que ha deixat de ser un equip poderós a Europa –va guanyar una UEFA el 1983 i una recopa el 1977– i a Alemanya ja li han perdut el respecte. Però, aliat pel destí, el conjunt hanseàtic sempre flota: en els últims anys ha salvat dues pilotes de partit imposant-se en el play-off per no baixar (al Karlsruhe el 2015 i al Greuther Fürth el 2014) i ahir, quan tot estava disposat per abocar-se de nou al precipici, l'èpica li va tornar a somriure.

Excessivament neguitós, incapaç d'enllaçar dues passades, l'Hamburg hauria pogut morir aviat. El seu porter Christian Mathenia va monopolitzar el tram final del partit amb dues mans miraculoses, a Mario Gómez i a Kuba, però no va poder a la tercera, quan una rematada del central Knoche va abacar dins la seva porteria.

Al Wolfsburg li servia l'empat. A l'Hamburg, només guanyar. Ja es començava a sentir la pudor de cremat a la ciutat del nord d'Alemanya quan Filip Kostic, aprofitant la primera arribada de l'Hamburg, va restablir la igualtat aviat, abans del descans, posant de nou incertesa en un desenllaç dramàtic, ja que, quan faltaven dos minuts, el jove Lucas Waldschmidt va connectar a la xarxa una centrada de Kostic, desfermant l'eufòria al Volksparkstadion i empenyent el Wolfsburg a una promoció fratricida, en què s'enfrontarà amb tota probabilitat amb els seus veïns de l'Eintracht Braunschweig, en un derbi a cara o creu. El rellotge de l'Hamburg, mentrestant, continua comptant les hores.

Última tarda de Lahm i de Xabi Alonso

L'Allianz Arena, ple a vessar, va acomiadar amb honors els dos futbolistes, especialment el seu capità, Philipp Lahm, nascut a Baviera i que deixa el futbol després de tretze temporades defensant la samarreta del gegant muniquès.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)