Internacional

La reconstrucció de Monchi

Serie A. En el primer mes com a nou director esportiu, l’andalús ha fet mans i mànigues per trobar l’equilibri entre els seus desitjos i els de la Roma i ha gestionat amb més o menys encert el futur de Totti i Spalletti

Quan encara no s’ha complert el primer mes des de la seva arribada, Roma ja comença a conèixer l’efecte Monchi. Autor d’un llegat que va donar com a resultat el millor Sevilla de la història, el nou responsable de la parcel·la esportiva del conjunt romanista té el deure de dur a terme la reconstrucció del nou projecte esportiu giallorosso amb l’objectiu de fer aflorar novament la il·lusió d’una afició abocada històricament a constants decepcions. Una nova etapa en què Monchi s’ha vist obligat ben aviat a fer front a un escenari espinós, bregar amb el futur de Francesco Totti i Luciano Spalletti.

L’incert futur de Totti

Hàbil com pocs a causa de la seva extensa trajectòria, el dirigent andalús ha hagut de fer mans i mànigues per trobar l’equilibri entre els seus propis desitjos i els de la societat presidida per James Pallotta, tal com ha palesat en les seves primeres aparicions. “Totti és la Roma, i vull que estigui al meu costat. Amb l’1% del que ell sap sobre aquest club jo ja seria molt afortunat”, va afirmar Monchi el dia de la seva presentació, poc després d’anunciar per sorpresa la retirada d’Il Capitano després d’un quart de segle d’amor incondicional al mateix club. Un anhel, però, que no té perspectives d’acomplir-se, ja que el mateix futbolista va tornar a sembrar dubtes respecte a la possibilitat de penjar les botes als 40 anys.

L’adeu de Spalletti

Amb el futur de Totti enlaire, l’altre episodi que tenia a l’agenda Monchi era la gestió de la figura de l’entrenador. Tot i les lloances públiques dirigides a Spalletti en la seva primera compareixença, –“Quan la Roma va contactar amb mi, vaig pensar en els pros i contres, i entre els primers hi havia Spalletti. Volia treballar amb ell, i vull que sigui així”–, les polèmiques arran de la seva gestió del vestidor i, especialment, les discrepàncies mantingudes en aquest últim any i mig amb la cúpula directiva del club italià han suposat el final de la segona etapa del tècnic romanista a la Ciutat Eterna. “Algú va voler crear una guerra interna entre Totti i jo. No mereixia aquells xiulets per com he treballat. Es va voler seguir aquesta història, ara espero que es canviï d’actitud”, va lamentar Spalletti en el seu comiat.

El preparador de la Toscana, que aquest curs ha situat l’equip en el segon lloc i ha assolit el major nombre de punts i de gols de la història del club, també es va mostrar ressentit amb el tracte rebut per part dels mitjans locals abans d’insistir en la seva professionalitat. “Vaig treballar de manera seriosa i profunda, tractant de fer el millor per a la Roma. Tinc les meves idees i vaig intentar aplicar-les, després cadascú que faci les seves consideracions”, va expressar Spalletti, admirador declarat de la tasca de Monchi. “Per la seva qualitat com a persona serà dolorós no poder seguir treballant amb ell. Crec que aquí hi ha necessitat de persones fortes i Monchi ho és. Estic segur que aconseguirà unir la Roma.” El proper repte de Monchi, doncs, és trobar el relleu per a Spalletti. Una fita que, segons assenyala el director esportiu, es podria produir aviat. “Sabem qui volem al capdavant del projecte esportiu. Hi estem treballant, gran part de la feina ja està feta.”

  

LA FRASE

Sabem qui volem al capdavant del projecte esportiu. Gran part de la feina ja està feta
Monchi
director esportiu de la roma

De Rossi, ben a prop de renovar dos anys més

En una situació similar a la de Totti es troba el migcampista italià, que aquest any ha completat la seva setzena temporada defensant la samarreta del conjunt ‘giallorosso’. Amb contracte fins al 30 de juny, tot indica que De Rossi, de 33 anys, estaria a punt de renovar amb la Roma per a les properes dues campanyes, fins al 2019, segons assenyalava ahir el Corriere dello Sport.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)