1a divisió

L’Atlético conté la respiració

1a divisió. El conjunt ‘colchonero’ rebrà en les pròximes hores la resolució del TAS, que ha de marcar la pauta del seu futur imminent, amb el primer projecte al Wanda Metropolitano

El futur imminent de l’Atlético de Madrid transita sobre la cornisa, en espera que el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS), prengui una determinació sobre si aixeca el càstig o no a l’equip del Manzanares. L’organisme, que havia de comunicar ahir la seva sentència, va decidir ajornar unes hores l’anunci i serà avui quan l’Atlético sabrà si pot inscriure futbolistes aquest estiu.

La FIFA va sancionar el conjunt madrileny a principi del 2016 a dues finestres sense poder inscriure futbolistes a causa d’irregularitats en el fitxatge de jugadors menors d’edat. Després de recórrer la causa i de poder fitxar durant l’estiu del 2016, el conjunt colchonero va renunciar a apel·lar davant el màxim organisme del futbol mundial amb la promesa que si ho feia davant el TAS, aquest fallaria abans de l’1 de juliol.

Finalment ho farà sobre la botzina i amb tota la planificació de futur enlaire. Pendent del seu trasllat a la seva nova casa, al Wanda Metropolitano, que hauria d’estar acabat per a l’inici de la competició, el club té davant seu el repte de seguir alimentant les exigències d’un Diego Pablo Simeone que s’ha refermat com a pilar principal del projecte, però que sempre ha mostrat l’ambició per anar sumant incentius a la plantilla. A més, el club viu amb l’angoixa de quin serà el destí d’Antoine Griezmann, que continua desfullant la margarida amb missatges contradictoris, primer assegurant que hi ha un 60% de possibilitats que fitxi pel Manchester United i paral·lelament afirmant que li agradaria seguir fent gols de colchonero. En cas que el TAS no aixequi la sanció, el més probable és que l’Atlético renunciï a entaular-se en cap negociació i reclami els 100 milions d’euros de la seva clàusula de rescissió. “Estic bé al club, ja he parlat amb l’entrenador i també amb Koke i Godín, però veurem què passa. El meu futur està a les mans del president”, va explicar ahir l’internacional francès a Cero.

Depenent del que anunciï durant la jornada d’avui el TAS, el rumb de l’Atlético pot agafar una direcció o una altra, amb els jugadors cedits –Kranevitter, Vietto o Santos Borré tindrien possibilitats de tornar en cas que es mantingués el càstig– pendents del seu destí i amb potencials incorporacions, sobretot Alexandre Lacazette i un Diego Costa que no ha amagat la seva predisposició a vestir-se de colchonero de nou, molt interessats també en la sentència, ja que si bé l’Atlético els podria fitxar igualment, haurien d’esperar fins al gener per vestir-se de curt com ja li va succeir al Barça amb els casos d’Arda Turan i Aleix Vidal, per la qual cosa també seria molt més complicat seduir-los.

FRASE

Estic bé a l’Atlético, però veurem què passa. El meu futur està a les mans del president
Antoine Griezmann
ATACANT DE L’ATLÉTICO

LA DADA

2021
Griezmann
té un contracte de llarga durada signat amb l’Atlético, que no té interès a vendre’l.

POSSIBLES RETORNS

La situació dels cedits podria canviar en funció de si el TAS aixeca o no el càstig

Lacazzette assegura que no té res firmat

Amb la mateixa incertesa amb què l’Atlético espera el seu cara o creu, un dels seus grans objectius del mercat estival, Alexandre Lacazette, no va voler aclarir el seu futur i ni tan sols va confirmar si deixarà la disciplina de l’Olympique de Lió. “No tinc res signat, puc marxar, però també em puc queda, perquè estic molt bé a Lió. No és tan fàcil que deixi el club que em va formar”, va explicar l’internacional francès, dies després que el seu president, Jean Michel Aulas, confirmés que tenia un acord per convertir-se en nou futbolista de l’Atlético. A més, el club lionès estaria interessat a vendre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)