Internacional

El domini del Lió

UEFA Women’s Champions League. L’Olympique de Lió supera el PSG en la tanda de penals i revalida el títol continental per posar de manifest la seva hegemonia al Vell Continent

OL. Lió 0 (7) PARÍS SG 0 (6)

OLYMPIQUE DE LIÓ:Bouhaddi, M’Bock Bathy, Renard, Buchanan, Majri, Kumagai, Abily, Morgan (Thomis, 23’ (Lavogez, 107’), Marozsán, Le Sommer i Ade Hegerberg (Bremer, 60’).PARÍS SAINT-GERMAIN:Kiedrzynek, Delannoy, Geyoro, Paredes, Cruz (Georges, 80’), Diallo (Vero Boquete, 57’), Formiga, Lawrence, Perisset (Morroni, 93’), Cristiane i Delie.PENALS:Cristiane (gol). Majri (gol). Delannoy (gol). Le Sommer (falla). Geyoro (falla). Renard (gol). Delie (gol). M’Bock Bathy (gol). Formiga (gol). Kumagai (gol). Vero Boquete (gol). Marozsan (gol). Lawrence (gol). Abily (gol). Kiedrzynek (falla). Bouhaddi (gol).ÀRBITRE:Bibiana Steinhaus (alemanya). Va ensenyar targeta groga a Kumagai, de l’Olympique de Lió, i a Diallo, Georges i Morroni, del París SG.

L’Olympique de Lió és el dominador del futbol europeu ara mateix. En la final de la Champions League femenina, el conjunt lionès es va imposar en la tanda de penals al PSG, després de 120 minuts d’un partit sense gols, i va revalidar el títol que ja havia guanyat el curs passat i amb el qual completa el triplet. Ahir a Cardiff, es va tornar a repetir la història que tots dos equips havien protagonitzat fa dues setmanes en la final de la copa de França: duel empatat, desenllaç en els penals i triomf per al Lió. Alegria per a unes, crueltat extrema per a les altres, que tornen a plorar lamentant la mala punteria des del punt de penal.

22.433 espectadors van viure al Cardiff City Stadium el triomf d’un equip que és, segurament, el millor d’Europa. Les lioneses han disputat sis de les últimes vuit finals de la màxima competició continental i defensaven el tron després d’haver-se mostrat intractables a França, on, a més d’aixecar la copa, han guanyat la lliga amb uns números espectaculars: 103 gols a favor i 6 en contra, en una lliga de dotze equips en la qual es disputen 22 partits, dels quals els ha guanyat tots menys un, que va ser una derrota.

Ahir, però, les favorites tampoc es van mostrar tan superiors. Tots dos equips es coneixen bé i a ningú li va sorprendre el plantejament del rival. El PSG va situar un 5-3-2, amb les línies molt juntes, molt a prop de la porteria de Kiedrzynek, que va acabar fallant el penal decisiu; mentre que l’Olympique de Lió va portar la iniciativa, tot i que va fer-ho amb poca eficàcia. L’equip del Roine, amb la possessió de la pilota, no va ser capaç de superar la poblada defensa del PSG i no va generar ocasions de claredat. Al conjunt dirigit per Gerard Precheur li va pesar molt la baixa d’una de les seves millors futbolistes, Alex Morgan, que es va ressentir d’unes molèsties musculars i va haver de ser substituïda en el minut 23. L’atacant nord-americana, campiona del món amb els Estats Units, havia forçat per poder disputar la final, però va haver-se’n de retirar prematurament.

Només a pilota aturada inquietaven les lioneses, contra un equip parisenc que tenia molt clara la seva idea de partit, i malgrat tenir poc l’esfèrica, va tenir les millors ocasions. En el primer temps, Cruz, després d’una pilota pentinada per Delie, es va plantar davant de la portera Bouhaddi, que li va guanyar l’un contra un; i just abans del descans, Cristiane, amb una rematada dins de l’àrea, que va anar a fora, també va estar a punt de marcar.

Tampoc va mostrar autoritat en el segon temps el Lió. El conjunt entrenat per Patrice Lair, ben endreçat, va saber neutralitzar el futbol de l’equip de Lió, que no aconseguia arribar amb perill, i tampoc trobava entre línies la seva 10, Marozsan, que només apareixia penjant pilotes a l’àrea. Així va arribar la situació més clara de l’equip que defensava la corona, amb una falta lateral, que la davantera de l’Olympique Ade Hegerberg no va encertar a ficar a dins en dues oportunitats molt favorables. Les parisenques van respondre amb una jugada originada per la capitana del PSG, Cruz, la millor del partit, que va connectar amb Delie, que va fallar sola davant de Bouhaddi. El 0-0 va portar el matx a la pròrroga, fins al desenllaç dels penals, que van tornar a coronar l’Olympique de Lió.

PALMARÈS

4
Champions League
acumula el Lió al llarg de la seva història: 2011, 2012, 2016 i 2017.

TRIPLET DE L’OL

L’equip del Roine ha aixecat els tres títols aquest curs: lliga, copa i lliga de campions

CRUEL PER AL PSG

El conjunt parisenc també va perdre la final de copa des del punt de penal
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)