1a divisió

Madridisme a flor de pell

Champions League. El Madrid exhibeix la dotzena copa d’Europa, primer amb les pertinents visites institucionals, més tard a la Cibeles i finalment tancant la festa en un Bernabéu entregat

Lisboa, Milà i ara Cardiff. Dues Champions consecutives i la tercera en les darreres quatre temporades. El Real Madrid viu instal·lat en l’eufòria més absoluta. De motius, no li’n falten. Des del gener del 2016, quan Zidane va ser designat per agafar el timó de la nau madridista com un recurs d’urgència, l’equip blanc ha fet de les celebracions un hàbit que s’ha convertit gairebé en una rutina. “Hem fet història. El futbol el premien els títols i aquí estem. Tant de bo aquesta plantilla duri molt de temps”, va afirmar Ramos en el seu discurs en la tradicional visita a la seu de la Comunitat de Madrid, primera aturada d’una jornada de celebració completa a la capital de l’Estat per oferir al madridisme la dotzena copa d’Europa.

El capità andalús és, sens dubte, un dels noms propis per entendre l’èxit d’un equip que en l’últim any i mig s’ha mostrat tremendament competitiu i insaciable, fins al punt que per a molts ja s’ha convertit en l’hereu del Madrid de Di Stéfano. I és que les xifres no enganyen. Amb el triomf de dissabte passat, el Madrid va establir d’una tacada diversos rècords, en alguns casos inèdits –és el primer club que aconsegueix revalidar el títol continental amb l’actual denominació, a més d’haver estat capaç de veure porteria en tots els partits (65) que ha disputat aquest curs– i en d’altres amb més de mig segle d’antiguitat –des del 1958 no assolien el doblet–. “Aquests futbolistes van prometre que tornarien i així ho han fet. Som el millor club de la història, vivim obsessionats amb el triomf. Estem especialment emocionats, perquè la dotzena Champions simbolitza part de la nostra identitat: sacrifici, talent i entrega d’un equip màgic”, va destacar Florentino Pérez, que un cop més va dedicar grans paraules d’elogi a la figura de Zidane. “És el millor tècnic del món i un dels grans mites del madridisme”, va dir el mandatari blanc, eufòric amb un projecte que continua acumulant títols.

Festa final al Bernabéu

Oferta l’orelluda als milers de seguidors que van inundar la Puerta del Sol, l’ajuntament de la comunitat i la Cibeles van ser els següents punts de celebració de la comitiva madridista abans de cloure la festa en un Santiago Bernabéu ple a vessar on Ramos i Cristiano van ser els més aclamats. “Ha estat una temporada espectacular. Gràcies a tots”, va proclamar el portuguès, que es va acabar unint al càntic de “Cristiano, Pilota d’Or”.

LA DADA

59
anys
feia que el Madrid no aconseguia el doblet de lliga i Champions.

LA FRASE

Ha estat un any espectacular. Gràcies a tots. Cristiano, Pilota d’Or!
Cristiano Ronaldo
jugador del real madrid

Al Madrid l’espera un calendari dur

El doblet assolit, que representa la consecució de la lliga i la Champions, implica que el Madrid haurà d’afrontar un dels calendaris més durs i exigents de la seva història. Serà un estiu frenètic i amb una bona dosi de morbositat per als blancs, que a l’agost se les hauran amb el United de Mourinho en la supercopa d’Europa i, posteriorment, amb el Barça. Finalment, el vigent campió d’Europa tindrà la possibilitat de revalidar el mundial de clubs, competició que aquest any es disputarà als Emirats Àrabs Units.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)