1a divisió

Opció de continuïtat

1a divisió. Reforçat pels títols i per l’estabilitat que ha aconseguit Zidane amb una plantilla jove i profunda, Florentino no té la necessitat –sembla que sí el desig– de donar un cop d’efecte en el mercat

Més enllà de la seva autosatisfacció i d’un desig recurrent de marcar el territori també en el mercat, de recordar al món el seu múscul econòmic, sempre amb operacions que trenquen motlles, Florentino Pérez té a les seves mans la possibilitat de viure un estiu reposat, sense necessitat d’agitar el seu projecte a cop de talonari. Sorgit com a solució d’urgència, més per la seva acceptació com a futbolista que per les seves dots a la banqueta, Zinedine Zidane ha acabat sorprenent per la seva gestió humana i, encara que sempre amb el risc que el president pugui agafar un camí diferent, ha canviat la naturalesa d’un projecte que fins fa poc consistia a fitxar estrelles mundials i definir un onze de 24 quirats. “Ara tot és diferent, abans no hi havia tants partits, ara se n’han de jugar 60 per temporada. Jo no assec Cristiano Ronaldo o Bale, només els explico la meva manera de pensar i seguim el mateix camí”, ha assegurat Zidane, que ha acabat consolidant un equip ric en perfils i que no necessita excessius canvis a la plantilla.

La temptació d’M’Bappé

Són massa els condiments que poden fer que Florentino Pérez torni a agitar l’estiu amb la irrupció del jove talent del Mònaco, desatenent els senyals de continuïtat que ha acabat tenint l’equip aquesta temporada. Zidane coneix des de fa temps el portent de Bondy, a la perifèria de París, declarat seguidor del Real Madrid i de Cristiano Ronaldo i a qui el club va intentar seduir amb 12 anys per entrar al seu futbol de base.

Ja en plena irrupció en el futbol mundial i després d’una primera temporada brillant al conjunt monegasc, el mateix M’bappé no ha amagat les possibilitats de fer un salt per ser important en un club d’entitat superior i ja ha desfermat una subhasta que superarà els 100 milions d’euros i en què sembla difícil que el Madrid no vulgui entrar.

James i Morata

Són els dos insatisfets d’una plantilla en què tothom s’ha repartit una part del pastís. “A James li hauria agradat jugar més, però no faig les alineacions per satisfer la gent i sí, és un problema”, ha reconegut Zidane sobre el colombià, que ha estat el divuitè futbolista en minuts de la plantilla en la lliga i que, amb contracte fins al 2020, haurà de buscar una oferta que cobreixi com a mínim part dels 80 milions d’euros que el Madrid va pagar per ell el 2014. Una situació similar a la de Morata, que amb tan sols 251 minuts més que el colombià, no ha aconseguit el protagonisme que esperava quan va deixar Torí per tornar a casa. Tots dos, juntament amb la ja oficial de Pepe i la imminent de Coentrão, que té una oferta per tornar a Portugal (a l’Sporting), són les sortides més probables en l’horitzó blanc.

La renovació d’Isco

Més enllà dels capricis que es pugui donar Florentino, la continuïtat del migcampista de l’Arroyo de la Miel s’ha convertit en una prioritat evident, sobretot per les seves prestacions en el tram final de la temporada, en què ha estat a l’altura dels millors actius del Madrid. Després d’algun tram de dubte i que l’ombra del Barça sobrevolés el Bernabéu com a possible destí de l’andalús una vegada exhaurit el contracte, el mateix Isco va manifestar que volia seguir “molts anys”, per la qual cosa el seu futur no perilla, si bé resta pendent satisfer les seves exigències i allargar un contracte que expira l’estiu vinent.

Keylor Navas 2020
Kiko Casilla 2020
Rubén Yáñez 2018
Sergio Ramos 2020
Raphaël Varane 2020
Nacho Fernández 2020
Pepe 2017
Marcelo 2020
Fabio Coentrão 2019
Daniel Carvajal 2020
Danilo 2021
Casemiro 2021
Toni Kroos 2022
Luka Modric 2020
Mateo Kovacic 2021
James Rodríguez 2020
Isco 2018
Cristiano Ronaldo 2021
Marco Asensio 2022
Lucas Vázquez 2021
Karim Benzemá 2019
Álvaro Morata 2021
Mariano Díaz 2021

Pepe s’acomiada

Pepe no continuarà al Real Madrid després de no arribar a un acord de renovació amb el club. “Avui, deu anys després, em toca acomiadar-me i deixar de defensar aquest escut. Tots els dies que he vestit aquesta samarreta ho he fet amb molta il·lusió i només puc tenir paraules de gratitud per a tots vosaltres, portaré sempre el vostre afecte al meu cor”, va manifestar el central portuguès a través d’una carta.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)