Internacional

El protagonista

Peter Bosz

L’ambició com a bandera

L’extècnic de l’Ajax, ferm defensor de la doctrina del futbol total, agafa el relleu de Tuchel al capdavant del Dortmund

“Estava convençut que era el pas que havia de fer, no podia esperar a venir”, va afirmar el tècnic holandès

Un nou renaixement sobrevola a la conca del Ruhr. Tancada l’etapa de Tuchel després d’una campanya amb constants alts i baixos en què la deteriorada relació entre el preparador alemany i la directiva ha pesat més que el títol de copa assolit, el Dortmund va nomenar ahir Peter Bosz com a nou inquilí de la banqueta del Signal Iduna Park. “Des del primer moment en què vam començar a parlar amb Bosz vam tenir la sensació que la seva arribada ens permetria créixer plegats”, va justificar Hans-Joachim Watzke, director general del Dortmund. “Ha demostrat estar completament identificat amb el club. El seu estil futbolístic no és diferent al que nosaltres i els nostres fans volen veure”, argumentava al seu torn el director esportiu, Michael Zorc.

Ferm defensor de la doctrina del futbol total, la possessió i la joventut, Bosz ve avalat per la gran reputació assolida a l’elit del futbol holandès gràcies a la seva trajectòria a dos històrics com el Vitesse i l’Ajax. “Estava convençut que era el pas que havia de fer; la Bundesliga és una de les competicions més importants del món i no podia esperar a venir”, va confessar en la seva presentació el preparador holandès, que ha signat un contracte per a les properes dues temporades amb l’equip borusser. Metòdic i estudiós a parts iguals, Bosz mai no ha amagat la seva admiració per la filosofia de Cruyff com a font d’inspiració. “Cada quinze dies portava el meu germà a Amsterdam per a veure jugar Cruyff, era quelcom especial. Ell va inspirar la meva manera de veure el futbol, he aprés molt de Johan”, ha confessat Bosz en més d’una ocasió. Apeldoorn –club de la seva ciutat natal–, De Graafschap i Heracles van ser les primeres destinacions del preparador holandès abans d’agafar la direcció del Vitesse, on va donar-se a conèixer entre el gran públic amb la seva proposta alegre i ofensiva tot i la joventut d’aquella plantilla. “Té un gran futur per endavant”, vaticinava Mourinho, aleshores tècnic del Chelsea.

Subcampió de lliga i copa amb el Maccabi formant tàndem amb Jordi Cruyff, el 2016 va suposar l’any de la consolidació de Bosz. Amb el difícil repte de rellevar Frank de Boer –quatre Eredivisie consecutives en cinc temporades i mitja–, el preparador holandès va assumir les regnes d’un Ajax en què el planter va recobrar la importància perduda. “La norma dels cinc segons és que si perds la pilota, és el millor moment per recuperar-la. L’oponent necessita més o menys aquest temps per col·locar-se i és aquí on hem de recuperar la pilota”, va afirmar Bosz, un tècnic que amb la seva aposta pel futbol total va permetre al club rememorar temps pretèrits després d’arribar a la primera final europea 21 anys després. “Al Dortmund vull mostrar bon futbol i jugar amb èxit”, va cloure Bosz.

Balotelli es postula

“Balotelli jugarà al Borussia Dortmund”. Així de categòric es mostrava ahir Mino Raiola, representant del davanter del Niça, després que aquest se l’hagués vist per les oficines del conjunt alemany. Davant la possibilitat que Aubameyang acabi abandonant el club aquest estiu, no són pocs els noms que estan sonant com a possibles substituts del gabonès, màxim golejador de la Bundesliga aquest curs.

2
temporades
és el període que ha signat Peter Bosz com a tècnic del conjunt de la conca del Ruhr.
54
anys
té el preparador holandès, que ha dirigit fins ara un total de vuit equips.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)