Internacional

Lopetegui es manté invicte

Seleccions. Un gol de Morata quan quedaven tres minuts per al final, dona l’empat a la selecció espanyola contra Colòmbia. El combinat estatal no coneix la derrota sota la direcció del tècnic guipuscoà

ESPANYA 2 COLÒMBIA 2

ESPANYA:Reina, Azpilicueta, Piqué (Deulofeu, 56’), Nacho, Jordi Alba (Monreal, 46’), Illarramendi, Koke, Iniesta (Marco Asensio, 46’), Pedro. David Silva (Saúl, 46’) i Iago Aspas (Morata, 56’).COLÒMBIA:Ospina, Arias, Zapata, Davinson Sánchez, Armero, Carlos Sánchez (Murillo, 46’), Abel Aguilar (Daniel Torres, 66’), Cuadrado (Izquierdo, 88’), James Rodríguez (Muriel, 79’), Cardona (Gio Moreno, 66’) i Falcao (Bacca, 77’).GOLS:1-0 (22’) Silva. 1-1 (39’) Cardona. 1-2 (55’) Falcao. 2-2 (88’) Morata.ÀRBITRE:Slavko Vincic (Eslovènia). Va ensenyar targeta groga a Jordi Alba i a David Silva, de la selecció espanyola, i a Armero, Davinson Sánchez i Cuadrado, de la selecció colombiana.

La selecció estatal dirigida per Julen Lopetegui segueix sense conèixer la derrota. En el partit amistós disputat a La Nueva Condomina de Múrcia contra Colòmbia, la roja estava a punt de caure, perdia quan faltaven tres minuts, però va emergir Álvaro Morata per fer l’empat i continuar deixant invicte l’equip entrenat pel tècnic guipuscoà. Ja són nou enfrontaments amb Lopetegui a la banqueta, amb un bagatge de sis victòries i tres empats.

A més de no ser derrotat, l’exentrenador del Porto ha aconseguit que la roja sigui recognoscible. El combinat estatal és un equip que vol la pilota, que la mou amb fluïdesa, que arriba i que també mossega quan no la té. Davant de la selecció cafetera en va donar una nova mostra i de bon principi –en què els xiulets a Piqué van aclaparar part dels focus– ja va aconseguir el comandament del partit. Amb un dolç Iniesta al mig del camp i un David Silva que apareixia amb perill a prop de l’àrea, va generar diverses ocasions de perill. De fet, el futbolista del Manchester City, va avisar amb quatre xuts en què es va trobar al porter Ospina per una banda i les cames del defensa a l’altra, just abans d’obrir la llauna. Va ser fruit d’una connexió canària: Pedro, que ha tornat amb la selecció després d’un gran any al Chelsea, va centrar amb precisió per Silva, que va engaltar la pilota dins de l’àrea.

La versió oferta per l’equip de Lopetegui va ser força bona, però va tenir una nota discordant, la de Pepe Reina, que va estar molt poc fi i va sortir en la fotografia de les dues dianes de Colòmbia. El porter del Nàpols es va mostrar insegur en alguna sortida i una errada seva després d’una falta d’entesa amb Azpilicueta va significar l’empat colombià, obra de Cardona.

I no es va rescabalar Reina en el segon temps, al contrari. Una sortida en fals a la sortida d’un córner botat per James va acabar en un cop de cap de Falcao que va servir a Colòmbia per posar-se per davant. Aleshores, Lopetegui va treure l’artilleria fent entrar a Deulofeu i Morata, va canviar el sistema posant a tres defenses al darrera i donant les bandes a l’extrem de Riuderenes i a Pedro, més tard a Vitolo, i va tenir oportunitats mitjançant Koke, Asensio i Morata, sense encert. Just al final, l’ariet madrileny va aconseguir la igualada, amb un cop de cap a centrada de Saúl per deixar un marcador més just pels mèrits que havien fet uns i altres. El proper compromís de la Roja és aquest diumenge contra Macedònia, a domicili, en un duel corresponent a la classificació per el mundial.

Més xiulets a Piqué

El central català va tornar a rebre xiulets per part l’afició de la selecció espanyola. Gerard Piqué, que va lluir el braçal de capità durant el segon temps abans de ser substituït en el minut 56, va ser xiulat per un sector del públic de La Nueva Condomina només començar el partit cada vegada que entrava en contacte amb la pilota. Poc després, els xiulets van topar-se amb ovacions i càntics favorables al futbolista del Barça.

LA DADA

31
gols
ha marcat David Silva amb la selecció espanyola. És el quart màxim golejador en la història del combinat.

PROPERA CITA

El proper partit d’Espanya és diumenge a Macedònia, de classificació per al mundial
Japó - Síria
1-1
Finlàndia - Liechtenstein
1-1
Itàlia - Uruguai
3-0
Espanya - Colòmbia
2-2
Equador - Veneçuela
2.30h
Brasil - Argentina
Divendres, 12.05 h (TDP)
Rússia - Xile
Divendres, 18 h (Movistar Futbol)
*Demà comença la jornada de la fase de classificació europea per al mundial

PIQUÉ, XIULAT

El central va tornar a rebre xiulets de part d’un sector del públic de la selecció espanyola
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)